Ντοκουμέντο μετά το μαχαίρωμα του μαθητή σε σχολείο στην Αμαλιάδα

Συμμαθητές δράστη και θύματος, καταγράφουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, εικόνες που σοκάρουν. Ο 15χρονος φίλος τους, έχει μαχαιρωθεί από έναν 16χρονο…

Ο 16χρονος μαχαίρωσε τον 15χρονο, μέσα στο σχολείο που πήγαιναν στην Αμαλιάδα, με ανοιχτήρι για μπύρες. Συμμαθητές του 15χρονου τραυματία έτρεξαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Τον πήγαν στις τουαλέτες του σχολείου, για να ξεπλύνει τις πληγές του. Κάποιοι σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατέγραψαν τις εικόνες που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν τις 11.00 προσήχθη στον εισαγγελέα ο 16χρονος δράστης. Θα απολογηθεί για τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Η επίθεση του 16ου στο 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας το πρωί της Πέμπτης (31-10-2019) έγινε με ανοιχτήρι για μπύρες, αναψυκτικά και κρασιά. Αυτό προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, με τον ανήλικο δράστη να επαναλαμβάνει στους αστυνομικούς, πως όλα έγιναν κατά λάθος. “Η λάμα ήταν ανοιχτή και δεν κατάλαβα πως μαχαιρώθηκε. Δεν είχα τέτοια πρόθεση” είπε μεταξύ άλλων.

Ο έφηβος τραυματίας, τη στιγμή που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, μίλησε στον ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι ο 16χρονος τον πλησίασε πισώπλατα, του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο και του κατάφερε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο. «Είχαμε τσακωθεί πριν. Και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ, μου έλεγε ότι τον είχανε πειράξει» είπε ο 15χρονος λίγο μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο

Ήταν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί και την ανεμελιά των παιδιών στο πρώτο διάλειμμα σταμάτησε ο άγριος καβγάς δυο αγοριών της Α΄ Λυκείου. Κάποιοι συμμαθητές τους μπήκαν στη μέση για να τους χωρίσουν, όμως έκαναν πίσω όταν είδαν τον 16χρονο να βγάζει το αιχμηρό αντικείμενο.

Σε δευτερόλεπτα αντίκρυσαν το συμμαθητή τους να πέφτει αιμόφυρτος. Στο σχολείο επικράτησε πανικός. Αμέσως έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αστυνομία και το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Ο 16χρονος τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο παιδιά είχαν τσακωθεί και πάλι πριν από λίγες ημέρες σε κάποιο πάρτι. Άλλοι μιλούν για οπαδικές διαφορές και άλλοι για ένα καυγά που ξεκίνησε για ένα κορίτσι.

Σύμφωνα πάντως, με τα όσα είπε ο αδερφός του 15χρονου τραυματία, στο Open, μετά από παλαιότερο καβγά των πρωταγωνιστών, είχε ενημερωθεί και η Αστυνομία, χωρίς δυστυχώς, να κάνει κάτι.

“Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του. Δε είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα“.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα στα τραύματά του. Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του 15χρονου σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία