Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ , εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους, για τις δηλώσεις του Δημάρχου Νικήτα Αρετάκη

Το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΖ με ανακοίνωση του , εκφράζει τη δυσαρέκσεια του, για τις δηλώσεις του Δημάρχου κ.Νικήτα Αρετάκη, σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ ,επιρρίπτει ευθύνες στους εργαζόμενους, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΔΕΥΑΖ , χαρακτηρίζοντας τους «αδιάφορους και αναποτελεσματικούς».
Ενώ κάνουν λόγο για ελλειπή ή κακή πληροφόρηση του κ.Αρετάκη, αναφέρουν:

"Το Σωματείο Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΖ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ζακύνθου και Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, είναι υποχρεωμένο να εκφράσει την δυσαρέσκεια του για αυτά που δήλωσε και ρίχνουν ευθύνες στους εργαζόμενους για την όποια κατάσταση επικρατεί χαρακτηρίζοντας μας, αδιάφορους και αναποτελεσματικούς. Προφανώς είναι ελλιπής ή κακή η πληροφόρηση που έχει. Η επιχείρηση από ιδρύσεώς της, διοικείται από πολιτικούς και όχι από εργαζόμενους και τυχόν αστοχίες στην λειτουργίας της ή κακοδιαχείριση να ζητηθούν από αυτούς. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ δεν είναι, ούτε καν Δημόσιοι υπάλληλοι και η εργασία τους είναι συνυφασμένη με την επιχείρηση και την βιωσιμότητα της. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΖ είναι οι πρώτοι που θέλουν την σωστή λειτουργία της και προς αυτήν την κατεύθυνση συγκρούονται με τις εκάστοτε Διοικήσεις και Δημοτικές Αρχές.

Είναι αυτοί που με κίνδυνο της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας, δουλεύουν σε συνθήκες άσχημες (απόβλητα, λάσπες, αμιάντους κτλ) και μοχθούν καθημερινά σε 24ωρη βάση για την όσο το δυνατόν, καλύτερη λειτουργία της ΔΕΥΑΖ, για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, στην ύδρευση και την αποχέτευση. Αγανάκτηση μας προκαλεί όποια αντίθετη άποψη, και είναι προκλητικό να μας μεταθέτουν οι πολιτικοί τις δικές τους ευθύνες γιατί αν υπάρχει αυτή η επιχείρηση και εξυπηρετεί το Ζακυνθινό λαό, είναι από την δική μας προσπάθεια και τις πλάτες που βάζουμε καθημερινά.

Είμαστε εδώ, παρόντες, θα αγωνιζόμαστε για την επιχείρηση και την βιωσιμότητα της, προς όφελος της Ζακύνθου και θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής της".


Πηγή