Ομόφωνη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Κλειστό το Δημαρχείο λόγω αναστολής λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ

Ως η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι λειτούργησε για το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου η απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αναστείλει την λειτουργία του τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Πύργο (για το Ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021, όπως προβλεπόταν σε απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης).

Αυτό αποδείχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Σώματος, με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραπάνω αρνητική εξέλιξη, για την οποία οι αντιδράσεις αναμένονται δυναμικές και ηχηρές…

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρόντων των βουλευτών Ηλείας Διονύση Καλαματιανού και Μιχάλη Κατρίνη, με το Σώμα να υιοθετεί ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος που περιλαμβάνει το κλείσιμο του δημαρχείου την Δευτέρα (σ.σ. δεν θα λειτουργήσουν όλες οι Υπηρεσίες εκτός από αυτή της Καθαριότητας), επίσκεψη του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου και των επικεφαλής των παρατάξεων στην υπουργό Παιδείας, επίσκεψη στην Πρύτανη και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και αίτημα όλοι οι βουλευτές της Ηλείας να καταψηφίσουν την συγκεκριμένη διάταξη στη Βουλή.

«Τα καινούργια τμήματα τα κόβουμε. Αυτό είναι το πολιτικό στίγμα της απόφασης», τόνισε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι «Το θέμα του ΤΕΦΑΑ απαιτεί πολιτική λύση».

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε από όλες τις πλευρές η ανάγκη, πλέον, για δυναμικές αντιδράσεις με την παράλληλη δημιουργία Παλλαϊκού Θεσμικού Μετώπου για όλα τα μεγάλα ζητήματα (σ.σ. Πάτρα – Πύργος, ΤΕΦΑΑ, Πυρόπληκτα και Κόκκινα δάνεια, Ταμείο Μολυβιάτη), με το ραντεβού να δίνεται για αύριο Δευτέρα στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο. Η συγκεκριμένη συγκέντρωση αποκτά πλέον, ειδικό βάρος, μιας και εκεί αναμένεται να καταγραφεί η έκφραση και η δυναμική του Παλλαϊκού Θεσμικού Μετώπου που θα ζητήσει να σταματήσει η κατάφορη αδικία σε βάρος του Πύργου αλλά και όλης της Ηλείας…

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο Πύργου να παίρνει το λόγο λέγοντας ότι «Συμβαίνει το ίδιο κάθε φορά δηλαδή ο επόμενος να αναιρεί την απόφαση του προηγούμενου. Δεν θα υπάρξει κάποια στιγμή μια ελάχιστη συμφωνία δείγμα πολιτικής κουλτούρας σε αυτό το τόπο; Η τακτική αυτή μας πάει σε ένα γήπεδο ήττας. Είναι πολιτικά τα ζητήματα και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε γιατί η πρωτεύουσα του νομού είναι τελευταία σε όλους τους δείκτες. Πρέπει λοιπόν να ορθώσουμε διεκδικήσεις άμεσα γιατί δεν πάμε καλά σε σειρά ζητημάτων ανάμεσα τους και το Πάτρα – Πύργος, τα κόκκινα δάνεια, τα πυρόπληκτα δάνεια και το Ταμείο Μολυβιάτη. Εμείς είμαστε οι νομικοί εκφραστές της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο. Με τις κοινωνικές διεκδικήσεις έχουν γίνει πράγματα. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να σηκώσουμε τον τόνο της φωνής μας και να αντισταθούμε σε αυτή την κρεσέντο διαδικασία αποψίλωσης των αισιόδοξων σχεδίων για την περιοχή μας. Για το ΤΕΦΑΑ είχαμε συμφωνήσει πριν λίγους μήνες ομόφωνα για την λειτουργία του. Υπάρχουν πολλά θετικά στην προοπτική λειτουργίας του στην πόλη μας. Οι βουλευτές μας να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή και να πιέσουν την Κυβέρνηση. Απαιτείται λοιπόν να υπάρξει συντονισμένη-συγκροτημένη πολιτική παρέμβαση. Και το πλαίσιο των κινήσεων μας πρέπει να περιλαμβάνει συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου με την υπουργό Παιδείας, στη συνέχεια με την Πρύτανη και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Να προειδοποιήσουμε για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν απεργία όλης της πόλης για μια ημέρα και το κλείσιμο του δημαρχείου».

Διαβάστε περισσότερα στην Κυριακάτικη έκδοση της εφ.«Πατρίς»…


Πηγή