Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ.Κων/νος Καποδίστριας στην 9 […]

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου εκπροσώπησε στην 9η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), η οποία φιλοξενήθηκε φέτος στο Έρντινγκ της Βαυαρίας (5-7/11/2019), ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ Κωνσταντίνος Καποδίστριας

Με κεντρικό μήνυμα « Επανεκκίνηση για την Ευρώπη» το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών αλλά και η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Συνδιάσκεψη ήταν

-Χρηματοδοτικά Εργαλεία της Ε.Ε.,

– Τοπική Αυτοδιοίκηση και προοπτικές,

-Λύματα και κομποστοποίηση ,

-Προώθηση αγροτικών προϊόντων,

-Γεωθερμία και Ιαματικές πηγές,

-Βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και

-Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω επιμορφωτικών επισκέψεων, να ενημερωθούν για «καλές πρακτικές» που εφαρμόζονται στην Βαυαρία σε θέματα όπως η επεξεργασία λυμάτων, γεωθερμία, ιαματικές πηγές και η προώθηση γεωργικών προϊόντων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2020, κατά την οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα να τίθεται στο επίκεντρο και την έμφαση να δίδεται κυρίως στους τομείς του περιβάλλοντος, της υγείας, των τροφίμων, των «έξυπνων» πόλεων, της ενέργειας και της κινητικότητας.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του ο κ Καποδίστριας συναντήθηκε με παράγοντες και στελέχη Γερμανικών Επιχειρήσεων και Αυτοδιοίκησης.

Συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας στον θεματικό τουρισμό, στην κατάρτιση, στην ανταλλαγή επισκέψεων και στην χρηματοδότηση έργων ΣΔΙΤ αλλά και ότι «οποιαδήποτε τελική συμφωνία χρειάζεται προετοιμασία από όλους τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να είναι μια win-win συνεργασία που θα δώσει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες.

Η Περιφερειακή Αρχή προωθεί την εξωστρέφεια και θα αξιοποιεί κάθε ευκαιρία ενδυνάμωσης της οικονομίας και των προοπτικών των νησιών μας».


Πηγή