Πάτρα: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος “εορτασμός” του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος «εορτασμός» του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα. Πλήθος συζητήσεων και εκδηλώσεων οργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος με σημαντική συμμετοχή φοιτητών και νεολαίων.

"Εξαιρετικά μαζική ήταν επίσης η πορεία των συλλόγων, σωματείων και κοικωνικοπολιτικών φορέων που ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 από το Παράρτημα. Πλήθος φοιτητών βρωντοφώαναξαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, στον πόλεμο, την προσφυγιά, την αντιεκαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και έκαναν επίσης ξεκάθαρο πως είναι αποφασισμένοι να αποτελέσουν τη γενιά που δε θα κοιτά μονάχα με νοσταλγία τις μέρες του Πολυτεχνείου και το μεγαλειώδη αυτό αγώνα, αλλά ετοιμάζεται για τις δικές της εξεγέργσεις και ανατροπές.

Παρά την κινδυνολογία και την παραφιλολογία, τα επεισόδια ήταν εξαιρετικά περιορισμένα και ουδεμία επαφή είχαν με το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων. Από αυτή τη σκοπιά καταγγέλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 10 προσαγωγές φοιτητων (!) αρκετή ώρα μετά το τέλος της πορείας. Καταδικαστέα για εμάς είναι επίσης και η στάση ορισμένων ΜΜΕ και ενημερωτικών site. Συνεχίζοντας αυτό που πολύ έντεχνα επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου, προσπάθησαν να αποκρύψουν και να συκοφαντήσουν την παρουσία των φοιτητών και του λαού στο δρόμο. Δε λογάρισαν ούτε τους φοιτητικούς συλλόγους, ούτε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, αλλά ούτε και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βρεθήκαμε μαζί στην πορεία! Πρόκειται, λοιπόν, για μια προσπάθεια ταύτισης όλων αυτών και κυρίαρχα των φοιτητών που αγψνίζονται με μειοψηφικές ομάδες. Το τριήμερο του Πολυτεχνείου και η μεγαλειώδης πορεία για εμάς αποτέλεσε συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα μας όλο το προηγούμενο διάστημα και θα αποτελέσει και τη συνέχεια στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

Δε θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε!", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Πηγή