Πάτρα: “Ουρές” στα ΑΤΜ των τραπεζών για ΚΕΑ και συντάξεις

"Ουρές" από το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης στα ΑΤΜ των τραπεζικών υποκαταστημάτων της Πάτρας.

Η κατάθεση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και των συντάξεων του ΙΚΑ και του δημοσίου έστειλε για ακόμα μία φορά αρκετό κόσμο στα ΑΤΜ για να σηκώσει ρευστό, έχοντας ξεμείνει τις περασμένες ημέρες από χρήματα.

Το σκηνικό που είχαμε συνηθίσει τα χρόνια της κρίσης να συμβαίνει κάθε τέλος του μήνα, συνεχίζεται και τώρα που, σύμφωνα τουλάχιστον με τους ειδικούς αναλυτές, έχουμε βγει από την οικονομική ύφεση και βαδίζουμε στην κανονικότητα.

Είναι η πιο χαρακτηριστική εικόνα που αποδεικνύει ότι η φτώχεια αποτελεί μία πραγματικότητα για εκατοντάδες οικογένειες της Πάτρας και ότι υπάρχουν δεκάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ στην Πάτρα αντιστοιχούν σε χιλιάδες οικογένειες. Οικογένειες που περίμεναν τα χρήματα αυτά για να καλύψουν κάποιες από τις υποχρεώσεις τους και αγωνιούν για να δουν τι θα γίνει με το Κοινωνικό Μέρισμα, το οποίο η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει οριστικοποιήσει πώς και με ποιον τρόπο θα καταρτίσει τον σχεδιασμό της για την κατανομή του.


Πηγή