Πάτρα: Όλοι και περισσότεροι 16άρηδες κάνουν χρήση κάνναβης

dfghhgfhjgjhg.jpg

Το πρόβλημα με την κάνναβη υπάρχει και στις μαθητικές κοινότητες και στα σχολεία της Πάτρας. Το γνωρίζουν και οι εκπαιδευτικοί και οι καθηγητές. Μπορεί η κάνναβη να μην έχει μπει εντός των σχολείων της πόλης, όμως, είναι σίγουρο ότι γύρω από αυτά, στις παρέες των μαθητών και στους κύκλους τους διακινείται χασίς και επεξεργασμένες ουσίες της κάνναβης που εύκολα μπορεί να βρει κάποιος.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο στην Πάτρα, την κοινωνική λειτουργό Ελευθερία Παππά, τέτοιες περιπτώσεις γνωρίζουν στο πρόγραμμα ενώ υπάρχουν έφηβοι που μαζί με τους γονείς τους χτυπούν την πόρτα για βοήθεια.

“Είναι γεγονός ότι η κάνναβη είναι διαδεδομένη σε αυτές τις ηλικίες» τονίζει η κ. Παππά. «Ένα μεγάλο μέρος έχει δοκιμάσει και αν όχι σίγουρα γνωρίζει για το τι πρόκειται. Αρκετοί μαθητές κάνουν περιστασιακά ή και σε πιο μόνιμη βάση κάνναβη”.

Πρόκειται για ουσίες που είναι διαδεδομένες στις παρέες των μαθητών και αυτό το γνωρίζουμε και εμείς, όπως το γνωρίζουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί”. Άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι ο χάρτης της χρήσης ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει.

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από χρήστες κάνναβης που ζητούν τη στήριξη της δομής για να βοηθηθούν, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, ενώ αντίθετα υπάρχει μία μικρή μείωση στους χρήστες της ηρωίνης.


Πηγή