Πάτρα – Sense city: Η εφαρμογή που “λύνει” τα χέρια πολιτών και Δήμου μέσω κινητού – Π […]

Το sense.city, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα, κατά πάσα πιθανότητα, την 1η Απριλίου θα επιτρέπει σε όσους το "κατεβάσουν" από την έξυπνη συσκευή τηλεφώνου τους ν’ επισημαίνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή οπουδήποτε στην πόλη. Οι αρμόδιοι θα παραλαμβάνουν από την ειδική πλατφόρμα όλα τα παράπονα των πολιτών και στην συνέχεια θα τα διανέμουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.

Η εφαρμογή sense.city αναπτύχθηκε από τα μέλη της ομάδας Αρχιτεκτονικής και Διαχείρισης Δικτύων του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Πανεπιστημίου Πατρών κι έλαβε το 3ο Βραβείο στο διαγωνισμό IT4GV που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του με αυτή την εφαρμογή. «Οι πολίτες είστε οι αισθητήρες της πόλης! Χρησιμοποιώντας τις δικές σας συσκευές επικοινωνίας, είτε μέσω της εφαρμογής sense.city είτε με άλλες συσκευές που αναφέρουν στο sense.city δεδομένα της πόλης, ενημερώνετε τους συμπολίτες και το δήμο για προβλήματα και συμβάντα που συμβαίνουν κάθε στιγμή. Συμμετέχετε ενεργά στις διαδικασίες και στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν τη ζωή σας στη πόλη».

Χρησιμοποιώντας απλά την συγκεκριμένη εφαρμογή στο κινητό σας, γίνεστε αισθητήρας της πόλης με ένα κλικ!

Η εφαρμογή στέλνει ανώνυμα το γεγονός που θέλετε να καταγραφεί. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για την υπηρεσία (Προσοχή μόνο στην ογκοχρέωση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας)

tempo24.news

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    26 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία