Παρέμβαση Αυγερινοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας Άμεσα θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία

Παρέμβαση για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία της Ηλείας έκανε η Ηλεία Βουλευτής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και έλαβε την δέσμευση για πλήρωση όλων των κενών τις αμέσως προσεχείς μέρες.

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις -κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές – προέκυψε, καθώς 2.500 από τους αναπληρωτές δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψή τους σε σχολείο. Η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε να εκτοξευθούν φέτος οι ανάγκες στα σχολεία όταν "έκοψε" τη διπλή μοριοδότηση έτσι ώστε να έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από 2.500 εκπαιδευτικούς που παραιτήθηκαν ή δεν παρουσιάστηκαν ποτέ για να αναλάβουν υπηρεσία. Ένα θέμα που κατ' επανάληψη έχει θίξει η κα Αυγερινοπούλου ζητώντας να υπάρξει ειδική μοριοδότηση για τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η διπλή μοριοδότηση της υπηρεσίας σε απομακρυσμένες περιοχές ήταν ένα κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς να αποδεχθούν τη θέση αναπληρωτή, βελτιώνοντας έτσι τη θέση τους στους πίνακες για διορισμό σε θέση μονίμων.

Ένα άλλο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι ότι ενώ υπήρχαν 4.500 καταγεγραμμένα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν εξασφαλιστεί μόνο 1.700 πιστώσεις.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία