ΠΑΤΡΑ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

paraktioi_patra.jpg

Απλήρωτοι παραμένουν πολλοί εργαζόμενοι στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες, οι οποίοι αν και δούλεψαν για ένα διάστημα μηνών, δεν έχει καταστεί μέχρι στιγμής δυνατόν να πάρουν τα χρήματα που προβλέπονται στα συμφωνητικά τους. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς όχι μόνο δεν έχουν πάρει τα χρήματα που τους αναλογούν, αλλά ούτε ένα ευρώ ως προκαταβολή για την εργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα εξώδικα που έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου θα διαδεχθούν οι διαταγές πληρωμών, με αρκετούς από τους εργαζόμενους, σχεδόν στο σύνολο τους, να έχουν ακολουθήσει ήδη τη νομική οδό για να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως για μία σημαντική μερίδα πρώην εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, είναι ακριβώς αυτό. Τα συμφωνητικά που έχουν υπογράψει είναι διαμορφωμένα με τέτοιον τρόπο που αφήνουν πολλά νομικά παράθυρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το θέμα ενδέχεται να υπάρξουν και περιπτώσεις που δεν θα καταφέρουν τελικά να εισπράξουν τα χρήματα για τα οποία εργάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες, τουλάχιστον όχι για τα ποσά που είχαν υπογράψει.

Το όλο θέμα έχει προκύψει από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατούσε ακόμα και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και τις καταγγελίες για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, υπήρχαν συμβάσεις, αναθέσεις και συμφωνητικά που περιείχαν υπερβολικά ποσά σε σχέση με το παραγόμενο έργο.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Παπαδημάτος, άλλωστε, σε συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί για την προετοιμασία της πόλης και για την όλη διοργάνωση, είχε μιλήσει ανοικτά για το ζήτημα, κάνοντας λόγο για ερωτηματικά που θα πρέπει να διερευνηθούν μετά το τέλος των αγώνων, αφήνοντας μάλιστα υπόσχεση ότι η έρευνα αυτή θα προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορκωτοί λογιστές διερευνούν αυτά τα ερωτηματικά, όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι που να δικαιολογεί νομικά τουλάχιστον το όλο κλίμα που υπήρχε πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης και το οποίο περισσότερο κακό έκανε παρά καλό στην πόλη.

Τα στοιχεία μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν δείχνουν το σκάνδαλο που ζητούσαν ορισμένοι, ενώ ακόμα και κάποιες περιπτώσεις στις οποίες έχει γίνει αναφορά, έχουν να κάνουν περισσότερο με την ηθική τάξη παρά με το νόμο.

Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να ξεψαχνίζει με… μικροβιολογικό τρόπο τις συμβάσεις και τα συμφωνητικά, αλλά και τις αναθέσεις που έχουν γίνει.

Με εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έχουν έτσι μπλοκαριστεί οι διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, μέχρι ότου να εντοπιστεί (ή μήπως και να δημιουργηθεί) το πολυπόθητο σκάνδαλο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Παπαδημάτος, πρόεδρος πλέον του ΠΕΑΚ πιέζει τους παράγοντες του υπουργείου και της κυβέρνησης για να δοθούν τα χρήματα, τουλάχιστον στους εργαζόμενους εκείνους όπου οι συμβάσεις τους δεν κινούν τις υποψίες των ελεγκτών, ενώ υπάρχει και η ρητή δέσμευση του ως πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής ότι όσοι εργάστηκαν για αυτή την διοργάνωση θα πληρωθούν.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία