Πελετίδης-Φαρμάκης για να σωθεί το ΑΕΛΛΩ – Η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το Πατρινό Καρναβάλι

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, είχαν σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής. Θέμα της συνάντησης ήταν να δοθεί λύση για τον θερινό κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ» , ο οποίος στις 20 Νοεμβρίου, βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

"Θυμίζουμε ότι στις 30 Οκτωβρίου, εστάλη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού, στην οποία αναφερόταν η ανάγκη άμεσης παρέμβασης του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία εκποίησης του θερινού κινηματογράφου «ΑΕΛΛΩ» και παράλληλα να διασφαλιστούν από το υπουργείο Πολιτισμού τα απαιτούμενα κονδύλια για την αγορά του οικοπέδου, προκειμένου να δημιουργηθεί και λειτουργήσει εκεί Δημοτικός Θερινός κινηματογράφος.

Το Υπουργείο παρέπεμψε τον Δήμο για την επίλυση του ζητήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη, αφενός να παρέμβει η Περιφέρεια στην Τράπεζα και να μην εκποιηθεί το κτίριο και αφετέρου να δοθεί το κονδύλι που απαιτείται για να διασωθεί ένας χώρος που για δεκαετίες έχει συνδέσει το όνομά του με τις κινηματογραφικές προβολές στην πόλη μας και συγκεκριμένα από το 1963 έως και το 2010.

Ο Περιφερειάρχης θεώρησε δίκαιο το αίτημα και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για να σταματήσει η διαδικασία και σωθεί από τον πλειστηριασμό το κτίριο, αλλά και να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται, για να μείνει το κτίριο στην πόλη και να γίνει Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανάγκη χρηματοδότησης των δράσεων Πολιτισμού από την Περιφέρεια και κατατέθηκε σχετική επιστολή του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων: «Ήδη για το 2020 προκύπτουν νέες υποχρεώσεις. Σας αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες, όπως:

-Η μίσθωση ακινήτου για την μετεγκατάσταση προσωρινά του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, σε ένα χώρο αντάξιο της ιστορίας του και της υποδειγματικής δουλειάς που γίνεται

Είναι σχεδιασμένο και ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, -η μετατροπή του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου σε Εκθεσιακό Χώρο και Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς. Για το 2020 αυτό δημιουργεί νέα δαπάνη, αφού η προετοιμασία του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι σήμερα και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει χρηματοδοτήσει καμιά από τις δράσεις του Οργανισμού. Επανερχόμαστε λοιπόν, αιτούμενη χρηματοδότηση για το Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων».

Ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε θετικός και στο θέμα αυτό, δηλώνοντας ότι η αρχή θα γίνει με την ενίσχυση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος και συνεργάτες του Περιφερειάρχη."

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    16 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία