Πύργος: «Μαγικό Εργοστάσιο» με τη συμμετοχή όλης της πόλης

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον δήμο Πύργου η λειτουργία του «Μαγικού Εργοστασίου» στο χώρο του πάρκου Ξυστρή θα είναι η μεγάλη διαφορά για την φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο στην πόλη του Πύργου. Μια είδηση που αντιμετωπίστηκε με πολύ θετικά σχόλια από τους δημότες που θέλουν να πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια των εορτών…

Θα είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Ηλείας θα δημιουργήσει το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό προκειμένου να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία και το όνειρο, με πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια, εκπλήξεις, χορό, τραγούδι…

Συμμετοχική διοργάνωση…

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ για την διοργάνωση πρόσθεσε πως «Θα υπάρχουν διάφορα δρώμενα και θεατρικά για τα παιδιά εκτός από τα κλασικά. Θα μπορούν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και σύλλογοι και άλλοι φορείς της πόλης, που θα μπορούν να έχουν το δικό τους περίπτερο, όπως και επαγγελματίες».

«Θα είναι μια διοργάνωση συμμετοχική για όλη την πόλη. Είναι η πρώτη φορά επί της ουσίας που το πάρκο εντάσσεται με ενεργό τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ζωή της πόλης», συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ο δήμαρχος Πύργου διευκρίνισε πως «Φυσικά θα στολίσουμε και την υπόλοιπη πόλη, δεν υπάρχει θέμα. Πλην όμως θα είναι χειμώνας, θα κάνει κρύο, και η αίθουσα εκδηλώσεων του πάρκου είναι ότι καλύτερο για να φιλοξενεί τις καθημερινές δράσεις της διοργάνωσης και τα παιδιά που θα την επισκεφθούν».

Σημειώνεται πως η φιλόδοξη πρόταση του δήμου Πύργου και της νέας διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου, τα Χριστούγεννα στο Πάρκο Ξυστρή, θα διαθέτει πολλά διαφορετικά και καινοτόμα στοιχεία.
Καθημερινά ο Άγιος Βασίλης, τα ξωτικά και οι νεράιδες θα καλωσορίζουν τους μικρούς τους φίλους αλλά και τους μεγαλύτερους, ενώ το «εργοστάσιο» θα περιλαμβάνει ξύλινα σπιτάκια, πληθώρα (δωρεάν) δράσεων, φαντασμαγορικά παιχνίδια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από ομάδες της πόλης του Πύργου αλλά και άλλων πόλεων θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Στο πλούσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται συναυλίες, παιχνίδια, κεράσματα, face painting, ζωγραφικές, εκθέσεις, παζάρι, γράμματα στον Άι-Βασίλη, θεατρικές παραστάσεις, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, γλυκίσματα, και γευστικά εδέσματα.


Πηγή