Σπύρος Σαμούρης: «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη και θα βάλουμε» (ηχητικό)

Συνέντευξη στο inkefalonia radio 103,9

Συνέντευξη στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου,, παραχώρησε ο Α/Δ Καθαριότητας του Δήμου Αργοστολίου, Σπύρος Σαμούρης.

Αρχικά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά όσον αφορά την κατάσταση που παρέδωσε ο ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς στο Δήμο Αργοστολίου, η οποία είναι άκρως απογοητευτική και ντροπιαστική και θα έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη, είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη και θα βάλουμε»

Ανέφερε ότι υπάρχει προγραμματισμός καθημερινά ανά περιοχή, αφού έχουν ιεραρχήσει τις ανάγκες και παράλληλα προσφέρουν βοήθεια και στους υπόλοιπους Δήμους του νησιού παρέχοντας τους μηχανήματα, όπου τα χρειάζονται. Σχετικά με το θέμα της στάθμευσης στο Αργοστόλι ο κ. Σαμούρης θέλησε να ενημερώσει ότι αναζητούν εφικτές λύσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο έτσι ώστε να μην ζήσουν οι δημότες και επισκέπτες τα ίδια με τις άλλες χρονιές και να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό.

Ακόμη αναφέρθηκε στην οριοθέτηση νέων θέσεων στάθμευσης στο γήπεδο Αργοστολίου και σε συνδυασμό με τη δημοτική συγκοινωνία δημιουργείται άμεσα αποσυμφόρηση του κυκοφοριακού προβλήματος της πόλης. Όσον αφορά την «κατάληψη» θέσεων στάθμευσης από επιχειρηματίες, το χρόνιο αυτό πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και οριστικά, προκειμένου να δοθούν θέσεις στάθμευσης στο καταναλωτικό κοινό στην αγορά,συμπλήρωσε.

Ο Α/Δ καθαριότητας ενημέρωσε για τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα οι οποίες σχετίζονται με την ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης για τους τρόπους ανακύκλωσης στο Δήμο Αργοστολίου και τους τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς επίσης και σε περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και εμπόρων του Δήμου. Όπως άλλωστε υπογράμμισε «η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεργασία πολιτών και Δήμου».

Τόνισε ότι όλο το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας εργάζεται σκληρά κάτω από δύσκολες συνθήκες για να βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Τρέχω κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο για να ανταπεξέλθω στις ανάγκες και το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό για να δέχομαι προβλήματα, τα οποία προσπαθώ να επιλύσω», ανέφερε.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακάλεσε τους Δημότες πριν βγάλουν ογκώδη αντικείμενα να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 26710 26999 για να συνεννοούνται με την υπηρεσία καθαριότητας για τον τόπο και τον χρόνο περισυλλογής. Αναφορά επίσης έγινε και στους επαγγελματίες που διαχειρίζονται μεγάλες χάρτινες συσκευασίες και ογκώδη κουτιά, να φροντίζουν για τη συμπίεσή τους στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για μια δημιουργική συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:


Πηγή