Στην Πάτρα έρχεται το Πανελλήνιο 11o Young Bartenders στο πλαίσιο του W – Eat – Spirit!

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στην Πάτρα, μέσα στις επόμενες ημέρες, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Πρόκειται για το Young Bartenders που θα πραγματοποιηθεί στις 25 με 26 Νοεμβρίου στην Πάτρα και συγκεκριμένα στον χώρο του Royal, στην Ακτή Δυμαίων.

Το Young Bartenders είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ένωση Bartenders Ελλάδας και αφορά όλους τους νέους μπάρμαν που έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο, από την ηλικία των 18 μέχρι των 26 (γεννημένοι από το 1993 έως το 2001).

H εκδήλωση έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής, δίνοντας τους την δυνατότητα να παρουσιάσουν την δουλειά τους και ταυτόχρονα να εξελιχθούν και να βελτιωθούν, σε διάφορα σεμινάρια που γίνονται κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο, η βασική πτυχή του είναι το διαγωνιστικό του μέρος, με τους συμμετέχοντες να διαγωνίζονται σε διάφορες κατηγορίες κοκτέιλ. Στην Πάτρα αναμένεται να έρθουν λόγω της διοργάνωσης δεκάδες νεαροί bartenders από όλα τα μέρη της Ελλάδος, ενώ πρόκειται να πάρουν μέρος και αρκετοί Πατρινοί.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι εργάζονται σε μπαρ ή είναι σπουδαστές και απόφοιτοι κάποιας τουριστικής σχολής.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για την ανάδειξη των καλύτερων νέων bartenders στην Ελλάδα και συγκεντρώνει κάθε χρόνο τη νέα και πολύ δυναμική γενιά επαγγελματιών που στελεχώνουν την αγορά. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν γευστικά και τεχνικά σε μία πρωτότυπη συνταγή με βάση τα προϊόντα των χορηγών.

Τις ικανότητες, δεξιότητες, γνώσεις παρασκευής και παρουσίασης κοκτέιλ και τεχνικής κατάρτισης των διαγωνιζομένων θα κρίνει, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΜΕ, εξειδικευμένη κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από το Δ.Σ της Ένωσης καθώς και έμπειροι γευσιγνώστες, sommelier, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, managers και bartenders.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα λάβουν σαν δώρα σεμινάρια που θα αφορούν το επάγγελμα, από τις Σχολές Bar Academy, Bar Philosophy και Barista Project.

Στην Πάτρα έρχεται το Πανελλήνιο 11o Young Bartenders στο πλαίσιο του W - Eat - Spirit!

Master Wine και εκθέσεις τοπικών κρασιών και ζύθων

Το 11ο Πανελλήνιο Young Bartenders θα γίνει στην Πάτρα και περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο για το W – Eat – Spirit.

Στο πλαίσιο του W – Eat – Spirit θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα που έχει να κάνει με ζητήματα των επαγγελματιών της εστίασης, ενώ θα γίνουν και σεμινάρια γευσιγνωσίας και επίδειξης, όπως και διαγωνισμός Master Wine, την ίδια στιγμή που περίπτερα που θα υπάρχουν στον χώρο θα εκθέτουν τοπικά κρασιά, αλλά και μπύρες της περιοχής.

Πρόκειται έτσι για μία εκδήλωση που δεν θα αφορά μόνο τους επαγγελματίες εστίασης, αλλά και τους φίλους της γευσιγνωσίας, του οίνου και της ζυθοποίας, κλάδων που έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στην Ελλάδα και που ο ΣΚΕΑΝΑ θέλει να αξιοποιήσει προς όφελος των καταστημάτων της Πάτρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Για όλα αυτά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει πρόσκληση του ΣΚΕΑΝΑ προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για συνέντευξη Τύπου όπου εκεί θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλες οι δράσεις του W – Eat – Spirit.


Πηγή