Συμβαίνει τώρα! Νικήτας Αρετάκης για τη παύση των εργασιών στο ΛΙΒΑ από τη “ΜΕΣΟΓΕΙΟ”: Δεν ανησυχώ […]

Άκαμπτος και αμετακίνητος στη γραμμή που από τη προεκλογική περίοδο χάραξε , εμφανίζεται γι άλλη μια φορά , με δήλωση του στη ZantePress24, ο Δήμαρχος κ.Νικήτας Αρετάκης, για το θέμα της παύσης των εργασιών, από τη «ΜΕΣΟΓΕΙΟ» στο ΛΙΒΑ.

Επισημαίνοντας εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν πτοείται από πιέσεις, όποιας μορφής και τύπου, προσθέτει στο συνολικό σκεπτικό του, τις ενέργειες και τις κινήσεις του επόμενου διαστήματος.

Ο κ.Αρετάκης, στη συζήτηση που είχε με τη ΖantePress24, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η συμπεριφορά της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» , δεν είναι σωστή», προσθέτοντας ότι , «ενώ υπήρξε αλληλογραφία με την εταιρεία όπου από τη πλευρά της η Δημοτική Αρχή, εντόπιζε τα λάθη και τα κενά στη λειτουργία της, που σύμφωνα με την εκτίμηση του κ.Αρετάκη, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, ενημερώνοντας τους παράλληλα ότι θα προχωρήσει η διαδικασία εξόφλησης των οικονομικών υποχρεώσεων, που έχουν δημιουργηθεί, αλλά με βάση τα πραγματικά δεδομένα, η εταιρεία αντιθέτως προχώρησε στην εφαρμογή αυτής της απόφασης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τοποθέτηση του Δημάρχου, ότι στο δεν ανησυχεί για την εξέλιξη αυτή, με το σκεπτικό ότι ο στόχος του είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και η σωστή λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας, με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και με στόχο την ολοκληρωτική αναβάθμιση της εγκατάστασης προς όφελος των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και σωστής οικονομικής διαχειρισης.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ.Αρετάκης δήλωσε: «Εάν η εταιρεία δεν το επιθυμεί, θα αντικατασταθεί, είτε από άλλη εταιρεία, είτε θα αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση του όλου θέματος, με απώτερο σκοπό οι δεσμεύσεις μου να γίνουν πράξεις, για τη σωστή λειτουργία της μονάδας , ακόμα και αν χρειαστεί για λίγες ημέρες, τα απορρίμματα να μείνουν στους δρόμους».

Στο σημείο αυτό , ο κ.Αρετάκης απευθυνόμενος στους πολίτες, διαβεβαίωσε ότι , «η αρνητική κατάσταση που μέχρι σήμερα επικρατεί στο χώρο των απορριμμάτων , θα ανατραπεί. Δεν πρόκειται να υποκύψω σε καμία πίεση. Θα κάνουμε το σωστό, σεβόμενοι την ψήφο των πολιτών, εξάλλου γι αυτό το λόγο είμαστε εδώ».

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Ζακύνθου , κ.Νικήτας Αρετάκη, βρίσκεται ήδη στη πρωτεύουσα, πραγματοποιώντας επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για το θέμα των απορριμμάτων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη Ζάκυνθο


Πηγή