Συνάντηση Πελετίδη-Θεοδωρικάκου:Πολλά θέματα στο ΄΄τραπέζι΄΄

Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Η συνάντηση ορίστηκε μετά από επιστολή του Δημάρχου, για να συζητηθούν σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων, την οικονομική ενίσχυση του Δήμου και την ανάπλαση του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος του Λαδόπουλου.

Μετά την ενημέρωση του Υπουργού από τον Δήμαρχο, αποφασίστηκε να γίνει εξειδικευμένη συζήτηση με τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς: Για τους εργαζόμενους 8μηνης Κοινωφελούς Εργασίας, των οποίων το πρόγραμμα έχει τελειώσει.

Για τους 8μηνίτες που συνεχίζουν να εργάζονται στον Δήμο με δικαστικές αποφάσεις.

Για την μετατροπή συμβάσεων των εργαζομένων στον Κοινωνικό Οργανισμό και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) σε αορίστου χρόνου.

Για την μονιμοποίηση των καθαριστριών που δουλεύουν σε σχολικές μονάδες με το καθεστώς της σύμβασης ανά αίθουσα διδασκαλίας.

Για την μετατροπή των συμβάσεων 12 εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ, σε αορίστου χρόνου.

Και για το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου και των Νομικών Προσώπων.

Συμφωνήθηκε επίσης, για το θέμα του Λαδόπουλου, να γίνει άμεσα συνάντηση -πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα- του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για να εξεταστεί η χρηματοδότηση των μελετών και η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος Έργων, Χρήστος Κορδάς.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    21 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία