Συνάντηση τυροκόμων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg:Mobilab

Συνάντηση τυροκόμων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg:Mobilab

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση έγινε σήμερα με τους Τυροκόμος της Κεφαλονιάς και με την ομαδα του Ινστιτουτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με θέμα την ποιότητα και την προώθηση των τυροκομικών προϊόντων .

Παρουσιάστηκαν από τα εξειδικευμένα στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , οι τοπικές καλλιέργειες ( πυτιές ) για την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και το Σήμα Ποιότητος των τυροκομικών προϊόντων .

Ήταν μια εξειδικευμένη άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με προοπτική την αξιοποίηση της ποιότητας των τυροκομικών μας προϊόντων . Στην συνάντηση αυτή είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους τυροκόμους και για την δυνατότητα να ενταχθούν στο LEADER ώστε να εξυχρονίσουν τίς εγκαταστάσεις τους . Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ Γ. Σαμούρη, κ Λουκία Αικατερινιάδου , κ Ι. Σακαρίδη , κ Ε. Ψωμά και τον διευθυντή του LEADER Κεφαλονιάς κ Α. Κοψαχείλη για την υψηλού επιπέδου ενημέρωση στους τυροκομους μας .

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν και θέματα που είχαν σχεσει με την ονομασία ΦΕΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ και την διαχείρηση των αποβλήτων των τυροκομείων .

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους τηροκομους μας για την προσέλευση και το ενδιαφέρον τους .

75625360 2606728476061232 8501458141148348416 n


Πηγή