Συνεχίζονται οι φυτεύσεις δέντρων στα πεζοδρόμια της Πάτρας

Οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων, προχωρούν εδώ και μερικές μέρες, στην κοπή κορμών και νέες φυτεύσεις δέντρων. Πρόκειται για σημεία στα οποία τα δέντρα είχαν ξεραθεί, είχαν κοπεί και οι λάκκοι είχαν μείνει κενοί, καθώς και αντικαταστάσεις ξερών δέντρων στο κέντρο της πόλης και στην οδό Αθηνών.

Τα δέντρα είχαν ξεραθεί είτε εξαιτίας των λεγόμενων «φυσικών» αιτίων (ρύπανση, σκόνη, ασθένειες) είτε εξαιτίας ατυχημάτων, βανδαλισμών και άλλων, κακόβουλων ενεργειών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς είναι η κατάλληλη εποχή για φυτεύσεις, και ήδη έχουν συμπληρωθεί πλήρως οι δεντροστοιχίες των πεζοδρομίων της οδού Μαιζώνος με 19 βάγιες, της Αγίου Ανδρέου με 22 νεραντζιές και της Αθηνών με 11 ακακίες.

Οι φυτεύσεις έγιναν με ιδιαίτερη προσοχή, πάντα παρουσία γεωπόνων του Δήμου, ενώ τα επιλεγμένα δέντρα δεν δημιουργούν προβλήματα με την ανάπτυξη των ριζών τους στο πλακόστρωτο και στα υποκείμενα δίκτυα.

Οι φυτεύσεις θα συνεχιστούν και ήδη έχουν προγραμματιστεί από την Υπηρεσία Πρασίνου οι φυτεύσεις των κενών λάκκων και των παρτεριών επί της πλατείας Γεωργίου, φυτεύσεις στις ζαρντινιέρες του κέντρου καθώς και η συμπλήρωση της δεντροστοιχίας της Ρήγα Φεραίου. Οι εργασίες αυτές, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, θα επεκταθούν σε διάφορα σημεία, σε ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων.

Συνεχίζονται οι φυτεύσεις δέντρων στα πεζοδρόμια της Πάτρας Συνεχίζονται οι φυτεύσεις δέντρων στα πεζοδρόμια της Πάτρας


Πηγή