Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο Δ.Σ. στο σωματείο εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των εργαζόμενων που στήριξε το Σωματείο, με την καθολική συμμετοχή του. Αυτή η καθολική συμμετοχή από μόνη της αποτελεί νίκη. Νίκη για όλους τους εργαζομένους, παρακαταθήκη και δέσμευση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν θετικά σε αυτή.» τονίζεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αφορμή την κυριολεκτικά μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν την περασμένη Παρασκευή 8/11, με την συμμετοχή να ξεπερνά το 80%, αφού από τα 292 μέλη του σωματείου, στην κάλπη προσήλθαν τα 243!
Όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από μια πρώτη ανάγνωση διαπιστώνεται η «εμπιστοσύνη» των εργαζομένων στο δήμο Μεσολογγίου στο πρόσωπο του προέδρου τους Βασίλη Μπαρμπετάκη, καθώς έλαβε 180 ψήφους! Μια επίδοση αξιοσημείωτη από κάθε άποψη.

Το 76.5% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία ψήφισε τον πρόεδρο του σωματείου Β. Μπαρμπετάκη

Μια δεύτερη όμως ανάγνωση των αποτελεσμάτων δημιουργεί κάποιους προβληματισμούς για το μέλλον του σωματείου. Κι αυτό διότι υπήρξαν δυο κάλπες μια στο Μεσολόγγι και μια στο Αγρίνιο τα αποτελέσματα των οποίων δεν ήταν όμοια όσον αφορά τις τάσεις των μελών του σωματείου στην σταυροδοσία. Δηλαδή υποψήφιοι με ικανοποιητική επίδοση στην κάλπη του Μεσολογγίου είχαν μηδενική επίδοση σε αυτή του Αγρινίου.

Κάτι που προκάλεσε πολλές «μουρμούρες» από υποψηφίους και ενδεχομένως να δημιουργήσει συνθήκες εσωστρέφειας μεταξύ των εργαζομένων με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό.

Να σημειωθεί ότι στην κάλπη του Αγρινίου άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα συμβασιούχοι σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο πρέπει να αποτελέσει η περιχαράκωση της μαζικότητας στη συμμετοχή των εργαζομένων στο δήμο στις δράσεις και τις παρεμβάσεις του σωματείου.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 292 Ψήφισαν: 243 Άκυρα: 5 Έγκυρα: 238 (σ.σ. στην στήλη των ψήφων εντός της παρένθεσης είναι οι ψήφοι των υποψηφίων στις κάλπες του Μεσολογγίου και του Αγρινίου αντίστοιχα)

messolonghinews.blogspot.com

The post Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το νέο Δ.Σ. στο σωματείο εργαζομένων του δήμου Μεσολογγίου appeared first on AgrinioPress.