Την δημιουργία 3 δήμων στη Ζάκυνθο, προτείνει ο Άκης Κομιώτης, ζητώντας την παρέμβαση του Βουλευτή Ζακύνθου κα […]

Η επί 24 χρόνια ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση , από την θέση του Δημάρχου ,του Δημοτικού και Τοπικού Συμβούλου, η γνώση και η εμπειρία που απέκτησα όλα αυτά τα χρόνια , η άσχημη εικόνα του νησιού, η αδυναμία συνεργασίας των εκλεγμένων, η συσσώρευση άλυτων σοβαρών προβλημάτων, μου επιτρέπουν και μου επιβάλλουν, να σας ζητήσω να διεκδικήσετε από την Κυβέρνηση τη δημιουργία τριών Δήμων .[ Ζακυνθίων, Λαγανά, Αλυκών.]

Η θέση μου αυτή είναι γνωστή από το 2010. Είχαμε προβλέψει τότε ,ότι η εφαρμογή του Καλλικράτη θα επιφέρει στο νησί μας άσχημα αποτελέσματα και δυστυχώς δεν διαψευστήκαμε. Συμφωνούσαμε από τότε ,στη δημιουργία έστω τριών Δήμων, όλοι οι Καποδιστριακοί Δήμαρχοι, πλην ενός. Με το σημερινό Βουλευτή Κο Ακτύπη, τότε Δήμαρχο Ζακυνθίων, δίναμε τη μάχη μας στην ΚΕΔΚΕ για να μην περάσει αυτός ο νόμος ,άνισα βέβαια μπροστά στην παντοδυναμία του κου Ραγκούση. Στη συνέχεια δυστυχώς ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου, κος Κοντονής ,ενώ μπορούσε ,δεν το διεκδίκησε ,σε αντίθεση με βουλευτές, Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς ,όπου το διεκδίκησαν και το πέτυχαν.

Σήμερα η δημιουργία τριών Δήμων στο νησί μας είναι επιτακτική ανάγκη. Η δημιουργία τριών Δήμων ακυρώνει τον εγωκεντρισμό και την καθολική αποτυχία. Διασφαλίζει τη συμμετοχή, προτρέπει στη συνεργασία και στο διάλογο όλους τους εκλεγμένους όλων των βαθμίδων για την επίλυση των κοινών μεγάλων συσσωρευμένων προβλημάτων και δημιουργεί παράλληλα συνθήκες ευγενούς άμιλλας μεταξύ των. Διασφαλίζει την ευεληξία τους , την άμεση παρέμβασή τους στην περιοχή τους ,την εύκολη πρόσβαση του πολίτη στις υπηρεσίες στην καθημερινότητά του. Έτσι διασφαλίζονται και οι βασικές προυποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία και επιτυχία αυτών των ίδιων των Δήμων , με αποτέλεσμα σίγουρα να έχουμε μια καλύτερη Ζάκυνθο στο σύνολό της.

Με εκτίμηση

Διονύσιος Α. Κομιώτης


Πηγή