Νίκος Νικολόπουλος: “Η Πάτρα δεν θα γίνει.. Στάλιγκραντ”

Συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Νικολόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Achaia channel και στηλίτευση την «μονόχνοτη» και άγονη τακτική του της Δημοτικής Αρχής, σε ζητήματα που η Πάτρα θα έπρεπε με συναίνεση και ομοψυχία να επιζητά την αντιμετώπιση τους. Ανάμεσα στ’ άλλα ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

Κάθε φορά που διαβάζω τα γραπτά μηνύματα και κηρύγματα μισαλλοδοξίας του Δημάρχου Κ. Πελετίδη και της «Λαικής Συσπείρωσης» και λυπάμαι που τόσο «βαριά κατάρα» βρήκε την Πάτρα μας και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, που η σύμπνοια, η συνεννόηση, η συναίνεση και η σύνθεση θα έπρεπε να είναι τα σήματα κατατεθέντα της πόλης.

Αρέσκονται ο Δήμαρχος και το ΚΚΕ να θεωρούν το σύνολο της αντιπολίτευσης του Δήμου «μαύρο» μέτωπο. Ώστε μόνο αυτοί είναι οι άσπιλοι και αμόλυντοι σε τούτη την κοινωνία;

Μόνο αυτοί , ενός ετερόκλητου 40% προιόντος της ανάγκης και της συγκυρίας, κατέχουν την απόλυτη αλήθεια; Όλοι εμείς οι άλλοι του 55-60% είμαστε μιάσματα και εχθροί της Πάτρας ;

Το κατάντημα της πόλης είναι ότι ο Κ. Πελετίδης και το ΚΚΕ θέλουν να πείσουν ότι τάχατες μόνο αυτοί την αγαπάνε. Και είναι τόση η αγάπη τους , που θέλουν να μετατρέψουν την Πάτρα σε Στάλιγκραντ. Για να δυστυχήσουμε φυσικά όλοι, αφού μόνο από την φτώχια, τη μιζέρια και την δυστυχία θρέφεται εκλογικά το ΚΚΕ.

Ας ξέρει λοιπόν ο Δήμαρχος ότι δεν θα υπογράψει την καταδίκη της Πάτρας με το «κόκκινο» μελάνι του φασισμού γιατί τώρα η πόλη διαθέτει στιβαρή αντιπολίτευση δεν υπήρχε κατά την διάρκεια της πρώτης δημαρχιακής θητείας του Κ. Πελετίδη.

Πλανάται αν νομίζει ότι η δημοκρατική Πάτρα θα αποτελέσει το λάφυρο και ότι από εδώ θα ξεκινήσει η … επανάσταση της αναβίωσης του μισοπεθαμένου κομμουνισμού. Έχει τόσο βαριά ιστορία και παράδοση η πόλη των δημοκρατών Προέδρων της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργών, που αποτελεί στίγμα για την πόλη να την διαχειρίζονται οι εκφραστές του «κόκκινου» φασισμού και των αναχρονιστικών ιδεοληψιών.

Έχουμε χρέος οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου να περιφρουρήσουμε την προοπτική της πόλης προς την κατεύθυνση των ανοικτών οριζόντων και όχι προς τα ερείπια της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και του (αν)υπαρκτού σοσιαλισμού.

Από την αρχή της νέας θητείας της Δημαρχιακής Αρχής δείξαμε τις αγαθές προθέσεις μας και δώσαμε την ομόφωνη ψήφο μας για να πάει η πόλη μπροστά, προς την πρόοδο, την αναδημιουργία και την ανάπτυξη. Σάστισε το ΚΚΕ με την συναινετική μας αντίληψη και προβοκάρισε απροκάλυπτα την βούληση μας .

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν θέλει να συνεννοηθούμε και να είμαστε μια γροθιά στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων της Πάτρας. Στην ατζέντα του το ΚΚΕ έχει πολύ ψηλά την περαιτέρω φτωχοποίηση και περιθωριοποίηση της πόλης για να «αρμέγει» αφελείς ψήφους . Εμείς σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις θα είμαστε παρόντες θέλει δεν θέλει το ΚΚΕ. Θα είμαστε, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή της κινητοποίησης για την υπογειοποίηση του τρένου . Θα είμαστε και σε κάθε άλλη κινητοποίηση μπροστάρηδες. Τώρα, έγκαιρα, είναι σώφρον να αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή, ότι το μονοπώλιο της κομμουνιστικής «αγάπης» της για την Πάτρα θα καταρρεύσει, όπως και ο (αν)υπαρκτός . Εδώ είναι και εδώ είμαστε…


Πηγή