Ο Δ.Ακτύπης με δελτίο τύπου ενημερώνει για τη συμφωνία στα κρίσιμα ζητήματα της αποκομιδής , της μεταφοράς και […]

Άμεση λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο ζήτησε ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες , Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, μεταξύ αυτού, του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μ. Γραφάκου, του Δημάρχου Ζακύνθου κ. Νικήτα Αρετάκη, αλλά και των εκπροσώπων της εταιρίας «Μεσόγειος». Όπως τόνισε ο Βουλευτής, οι όποιες διαφωνίες μεταξύ Δήμου και εταιρίας, θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, καθώς είναι απαράδεκτο να παραμένει άλυτο το πρόβλημα των απορριμμάτων ενόψει τόσο των εορτών, όσο και της καλοκαιρινής περιόδου του 2020.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, τέθηκαν στο τραπέζι όλα τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από την αποκομιδή, τη μεταφορά και τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν, ότι, πέραν των όποιων διενέξεων και διαφωνιών, το πρόβλημα των απορριμμάτων απαιτεί άμεση επίλυση, αφού συνιστά απειλή για την υγεία των πολιτών.

Ως εκ τούτου, συμφωνήθηκε, μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας «Μεσόγειος», ότι θα γίνει προσπάθεια για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Νομού Ηλείας, για το διάστημα των επόμενων οκτώ με δέκα μηνών και έως ότου επιτευχθεί η αποκατάσταση των προβλημάτων και η άριστη λειτουργία της μονάδας στο Λίβα.

Επιπροσθέτως, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις οριστικές λύσεις που θα πρέπει να δοθούν στο πρόβλημα. Αποφασίστηκε, λοιπόν, η άμεση χρηματοδότηση για τη δημιουργία νέου κυττάρου στην περιοχή Λίβας, καθώς και η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου υπάρχοντος εξοπλισμού από νέα σύγχρονα μηχανήματα, όπως το μηχάνημα αντίστροφης ώσμωσης, το οποίο θα εγκατασταθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, υπήρξε δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την οποία η Κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων στο νησί, έτσι ώστε αυτό να μην απασχολήσει ξανά τη Ζακυνθινή κοινωνία.


Πηγή