ΠΑΤΡΑ:Ζητούν από τους καταστηματάρχες να ξηλώσουν τις κατασκευές για τους καπνιστές

Ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο οι μεταμεσονύχτιοι έλεγχοι για το κάπνισμα στα νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας. Μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Υγείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, έλεγξαν 27 συνολικά επιχειρήσεις μετά τις 11 το βράδυ και βεβαίωσαν παραβάσεις σε 3 από αυτές.

Οι έλεγχοι έγιναν κυρίως σε μπαρ από τις 11 το βράδυ έως τις 3 το πρωί.

Σε δυο περιπτώσεις βεβαιώθηκαν παραβάσεις για κάπνισμα στο εσωτερικό των καταστημάτων ενώ στην τρίτη βεβαιώθηκε οτι η επιχείρηση δεν τηρούσε βιβλίο καπνού.

Δήμος Πατρέων: "Ξηλώστε τις παράνομες κατασκευές για τους καπνιστές έξω από τα μαγαζιά"

Συνάντηση Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής με τον αντιδήμαρχο Διονύση Πλέσσα στις 2 το μεσημέρι σήμερα, προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των καταστημάτων με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού. Στο επίκεντρο της συζήτησης και οι κατασκευές στο εξωτερικό των καταστημάτων που αυξήθηκαν ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα για να εξυπηρετούνται οι καπνιστές και να προφυλάσσονται από τη βροχή και τον αέρα.

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν αυτοψία στα Υψηλά Αλώνια, στην Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Γεωργίου και στη Ρήγα Φεραίου και ζήτησαν από αρκετούς καταστηματάρχες να ξηλώσουν μόνιμες ή μη κατασκευές κυρίως για ορισμένες περιπτώσεις που θεωρήθηκε ότι υποβαθμίζουν την αισθητική της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε προθεσμία μιας εβδομάδας σε ορισμένους για να απομακρύνουν τις κατασκευές που έχουν τοποθετήσει παράτυπα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία