Προσοχή: Νέα μορφή απάτης με… ανθρωπιστικό μανδύα

Όλο και καινούργια κόλπα μηχανεύονται οι κάθε λογής απατεώνες να ξαφρίζουν ανυποψίαστα θύματα. Αυτή τη φορά, επιτήδειοι στην Πάτρα και τη Λάρισα στοχεύουν στον… ανθρωπισμό των πολιτών και τους ζητούν χρήματα, τάχα για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων!
Μάλιστα, την επικοινωνία με τα θύματα που είναι συνήθως ηλικιωμένα, αναλαμβάνει μία άγνωστη γυναίκα η οποία συστήνεται ως… ειρηνοδίκης! Αυτή τηλεφώνησε σε έναν ηλικιωμένο στην Πάτρα τις προηγούμενες ημέρες και του ζήτησε να καταθέσει 400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που δήθεν είχε ανοιχτεί για μια οικογένεια με οικονομικά προβλήματα στην οποία πρόκειται να γίνει έξωση από το διαμέρισμα όπου κατοικεί, λόγω οφειλής ενοικίων. Το θύμα κατέθεσε τα χρήματα, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε πως ο λογαριασμός δεν είχε ανοίξει για την υποτιθέμενη οικογένεια και διενεργείται έρευνα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Πατρών για να εξακριβωθεί σε ποιον ανήκει.
Η ίδια, πιθανότατα, απατεώνισσα φαίνεται πως αναζητά θύματα και τη Λάρισα! Σύμφωνα με καταγγελίες, μια γυναίκα τηλεφωνεί σε ανυποψίαστους πολίτες συστήνεται ως ειρηνοδίκης που υπηρετεί στη Λάρισα αναφέροντας το όνομα ανύπαρκτης δικαστικής λειτουργού και ζητά οικονομική ενίσχυση, δήθεν για μια φτωχή οικογένεια. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι είναι απεσταλμένη… ιερέα!
πηγη:protothema.gr


Πηγή