Πρόγραμμα Ανταλλαγής του έργου SPARC, του προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020

Μία ακόμα δράση του έργου SPARC πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπάρι της Ιταλίας. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα του Προγράμματος Ανταλλαγής που προβλέπεται στο Τεχνικό Δελτίο του Έργου και αφορά την επίσκεψη στελεχών των Ελλήνων εταίρων του έργου, καθώς και εκπροσώπων της Δημιουργικής Βιομηχανίας της περιοχής, στην Περιφέρεια της Απουλίας. Το πρόγραμμα των επισκέψεων και συναντήσεων οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Θεάτρων της Απουλίας (Apulian Public Theatre Consortium) εταίρο του έργου SPARC, ενώ σε αυτές συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Απουλίας, επίσης εταίρου του έργου.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή αποτελείτο από εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Η Δημιουργική Βιομηχανία της περιοχής μας εκπροσωπήθηκε από ανθρώπους του Καρναβαλιού, του Καραγκιόζη, του χορού, του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών τεχνών, του κινηματογράφου κ.α.

Το τριήμερο Πρόγραμμα Ανταλλαγής ξεκίνησε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου με επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Απουλίας, στο Γραφείο Τουρισμού της Περιφέρειας Απουλίας, στην Επιτροπή Κινηματογράφου Απουλίας και στο Γραφείο Καινοτομίας της Περιφέρειας Απουλίας “ARTI”. Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την πόλη του Πουτινιάνο, όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου, επισκέφτηκαν τους χώρους όπου κατασκευάζονται τα άρματα του τοπικού καρναβαλιού και αντάλλαξαν εμπειρίες με τεχνίτες της τεχνικής κατασκευής μάσκας Papier-mache. Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης “Pino Pascali” στην κοντινή πόλη Πολινιάνο α Μάρε, το οποίο ιδρύθηκε το 1998 μετά από σημαντική κληρονομιά έργων και κειμηλίων που ανήκει στον καλλιτέχνη από την οικογένειά του. Την τρίτη μέρα οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της “Puglia Creativa”, ενός συνεταιριστικού οργανισμού που εκπροσωπεί πάνω από 100 πολιτιστικές και δημιουργικές επιχειρήσεις της Απουλίας, όπου είχαν ενδιαφέρουσες επαφές και συζητήσεις με εκπροσώπους της Δημιουργικής Βιομηχανίας της Ιταλίας στους τομείς του Πολιτισμού, των Πολυμέσων, των ΜΜΕ και των Τεχνολογιών Πληροφορικής.

Τα στοιχεία, που συνδέονται στενά με την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας και της Ιταλίας, θα αξιοποιηθούν συνδυαστικά και θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή της στρατηγικής του έργου SPARC.

Πληροφορίες: Δήμος Πατρέων, Βασίλης Παπαϊωάννου, ΠΕ Μηχανικός Η/Υ, Τμήμα Σχεδιασμού και Μελετών, Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής, [email protected], +30 2613610109

Περιφέρεια της Απουλίας – Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Κοινής Γραμματείας

κ. Carmela Sfregola +39 3493916007 [email protected]; [email protected]

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία