Στέλιος Σπαθής: «Ο δήμος Σάμης πρέπει να μπει σε τροχιά ανάπτυξης»

Τηλεφωνική επικοινωνία με το δημοτικό σύμβουλο Σάμης Στέλιο Σπαθή, είχε η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» σε μια προσπάθεια να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο νεοσύστατος δήμος.

Η κουβέντα ξεκίνησε με την παρέμβαση που έγινε στην παραλία Φώκι. Ο κος Τραυλός είχε αναφέρει ότι η παρέμβαση έγινε από ιδιώτη και μάλιστα σε δική του ιδιοκτησία. Ο κος Σπαθής ανέφερε πως: «Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται σύννομα και συγκεκριμένα. Εμείς αυτό που είδαμε ήταν πεταμένα δέντρα, καθιστώντας τον δρόμο μη προσβάσιμο. Οι παρεμβάσεις έπρεπε να γίνουν Χειμώνα ώστε το Καλοκαίρι, να είναι τουλάχιστον προσβάσιμο για τους τουρίστες».

«Οι καθηγητές χρειάζονται κίνητρα για να έρθουν στην Κεφαλονιά»

Τα δυσπρόσιτα σχολεία αποτελούν μείζον θέμα και πολύ περισσότερο για το βόρειο κομμάτι της Κεφαλονιάς. Ο κος Σπαθής ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους οι καθηγητές και οι δάσκαλοι – που είναι και στην πλειοψηφία τους νέοι- δεν έρχονται σε περιοχές όπως τα Μακρυώτικα. Χαρακτηριστικά τόνισε πως: «Τα σχολεία δεν είναι επανδρωμένα. Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι δεν έρχονται γιατί δεν έχουν κίνητρα (μια στέγη, να είναι κοντά σε περιοχές με περισσότερο κόσμο κλπ.). Πρέπει να αναβαθμιστεί η περιοχή».

Το ταχυδρομείο στην Σάμη τις τελευταίες μέρες είναι κλειστό και όπως εξήγησε ο κος Σπαθής αυτό συμβαίνει λόγω άδειας υπαλλήλου και μη αντικατάστασής του. « Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το ταχυδρομείο. Μέσα λειτουργεί συστημική τράπεζα και υπάρχουν άνθρωποι συνταξιούχοι που κατεβαίνουν για την σύνταξή τους. Αυτές τις μέρες δεν μπορούν να το κάνουν. Με αυτές τις ενέργειες υποβαθμίζεται η περιοχή μας» επισήμανε ο κος Σπαθής.

Πριν κλείσει η συζήτηση, ο κος Σπαθής κάλεσε τον κόσμο να διεκδικεί και να απαιτεί, όμως να δείχνει και κατανόηση καθώς ο νεοσύστατος δήμος έχει προβλήματα και όλες οι παρατάξεις παλεύουν για να μπορέσουν να λυθούν.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Πηγή