Στη ΜΕΘ του Ρίου 2,5 ετών κοριτσάκι με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η βοήθεια” στο Ρίο, νοσηλεύεται το 2.5 ετών κοριτσάκι που μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα, με συπτώματα σηψαιμικού σοκ.

“Είμαστε αισιόδοξοι είναι σταθεροποιημένο και υποστηρίζεται μηχανικά. Αυτή η ηλικία είναι ευάλωτη” δήλωσε ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης, προσθέτοντας “Είναι συνηθισμένο προφανώς κάποιο μικρόβιο που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Μια σηψαιμία που δεν είναι έξω από τα όρια της ιατρικής στα πλαίσια της ιατρικής. Συγχαρητήρια στο ΕΚΑΒ και στους ιπτάμενους που υπερβάλλουν εαυτό για να σώζουν παιδάκια”.

Υπενθυμίζεται πως το παιδί μεταφέρθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες από το νησί του Ιονίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας έκριναν απαραίτητη τη διακομιδή του στην Πάτρα και ενημέρωσαν σχετικά το ΕΚΑΒ ζητώντας ένα ελικόπτερο να παραλάβει το παιδί από το Άκτιο. Ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ελικόπτερο δεν απογειώθηκε.

Στις 9 περίπου το πρωί της Τρίτης, ένα C-130 απογειώθηκε από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει το παιδί από την Κέρκυρα. Το αεροσκάφος έφτασε μεν στο νησί αλλά δεν κατάφερε να προσγειωθεί, λόγω των καιρικών συνθηκών κι έτσι αποχώρησε.

Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το παιδί και η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου έγινε με ασθενοφόρο.

tempo24.news

The post Στη ΜΕΘ του Ρίου 2,5 ετών κοριτσάκι με ενδείξεις σηψαιμικού σοκ appeared first on AgrinioPress.