Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας: Έκαναν και φέτος την καλή τους πράξη …


Την καλή τους πράξη έκαναν και χθες τα μέλη της Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, που μαζί με νεότερους προσκόπους, επισκέφτηκαν το Άσυλο Ανιάτων ”Ν. Βασιλειάς” και το γηροκομείο Πύργου, Άγιος Χαράλαμπος, ιδρύματα που στεγάζουν και περιθάλπουν στοργικά ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Πρόσφεραν στους απόμαχους της Ζωής, ικανή ποσότητα τροφίμων, αναγνωρίζοντας έτσι το θεάρεστο έργο της της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας που φιλοξένει αυτούς τους ανθρώπους.

Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου δημιουργώντας μια χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, ενώ αντάλλαξαν ευχές.

Φέτος, εκτός από τα κάλαντα και επίκαιρα τραγούδια, είχαν προετοιμάσει ένα εορταστικό μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο υπαρχηγός της Ένωσης Παναγιώτης Καλαμπρέζος με την κιθάρα του και ο Παύλος Αυγερινόπουλος με το μπουζούκι του, αλλά και ο Γιάννης Κριαράς με το βιολί του, μαζί με τον Σπύρο και Χρύσανθο Κριαρά.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος αρχηγός της Ένωσης παλαιών προσκόπων νομού Ηλείας στις δηλώσεις του τόνισε γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

«Ανελλιπώς κάθε χρόνο τις άγιες ημέρες, αλλά και σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, επισκεπτόμαστε τους απόμαχους της ζωής, αλλά και όσους γνωρίζουμε ότι έχουν ανάγκες σε τρόφιμα μακράς διάρκειας. Έτσι λοιπόν και φέτος, όπως κάνουμε εδώ και 110 χρόνια, αφού φέτος γιορτάζουμε 110 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού προσκοπισμού, ήρθαμε στο Άσυλο Ανιάτων Νέα Βασιλειάς, ενώ πήγαμε και στο Γηροκομείο Πύργου για να παραδώσουμε ηδύ μακράς διάρκειας έτσι ώστε να συμβάλουμε και εμείς να περάσουν οι άνθρωποι που φιλοξενούνται εδώ όμορφες γιορτές. Το άσυλο Ανιάτων Νέα Βασιλειάς αγκαλιάζει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, που πλέον έχουν την ανάγκη για μια καλύτερη περίθαλψη και για καλύτερες συνθήκες ζωής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τις δυο μεγάλες αλυσίδες, Τερζής και Σκλαβενίτης, που μας πρόσφεραν ευγενικά τρόφιμα μακράς διάρκειας. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά».

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραχάλιος βοηθός περιφερειακός έφορος για την Ηλεία και την Ζάκυνθο επισήμανε.

«Αυτές τις γιορτινές ημέρες, όπως κάθε χρόνο, οι πρόσκοποι βρίσκονται δίπλα στον συνάνθρωπό τους και σε συνεργασία με την ένωση παλιών προσκόπων ήρθαμε στο άσυλο Ανιάτων Νέα Βασιλειάς για να προσφέρουμε κάποια αγαθά και να τραγουδήσουμε τα κάλαντα, κρατώντας συντροφιά στους ηλικιωμένους ανθρώπους που διαμένουν εδώ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Υπαρχηγού Ανδρέα Γιατρά καθώς και των μελών Σπύρου Μπαμπή, Γεώργιου Ηλιόπουλου, που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού και την ευεργετική επίδραση στην Νεότητα ,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο .

Εφέτος, αρωγοί στην αξιέπαινη προσπάθεια, ενισχύοντας την πρωτοβουλία, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας ήταν οι αλυσίδες καταστημάτων ΤΕΡΖΗΣ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που πρόθυμα διέθεσαν προϊόντα τους για τον ευγενικό αυτό σκοπό.

1 of 3


Πηγή