Έρχονται στους δρόμους και στις πλατείες της Πάτρας, 24 επιπλέον “έξυπνες” στάσεις

Νέες έξυπνες στάσεις έρχονται στους δρόμους και στις συνοικίες της Πάτρας μέσα από το πρόγραμμα έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας που είναι να εφαρμόσει ο δήμος μέσα στους επόμενους μήνες, θέτοντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τις καινοτομίες της στην προσπάθεια που θα κάνει η πόλη για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού της και την καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες της.

Το πρόγραμμα της έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας που περιλαμβάνεται στο πακέτο της έξυπνης πόλης μέσα από το σύνολο των έργων που υπάρχουν στο Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του ΕΣΠΑ, είναι να ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέσα στο νέο έτος και ένα από τα συστήματα που υπάρχουν σε αυτό είναι και η ενίσχυση των έξυπνων στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το έργο, θα εγκατασταθούν μέσα στους επόμενους μήνες στην Πάτρα, 24 επιπλέον πινακίδες έξυπνων στάσεων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το επιβατικό κοινό.

Μέχρι ώρας υπάρχουν από το 2015 και μετά 30 πινακίδες έξυπνων στάσεων σε ορισμένα σημεία της Πάτρας, στο κέντρο και σε κομβικά σημεία έξω από αυτό και παρά τα όποια προβλήματα υπήρχαν κατά καιρούς, πλέον λειτουργούν.

Ωστόσο, για ένα μεγάλο διάστημα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, οι οθόνες τους δεν λειτουργούσαν και τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας εμφάνιζαν ένα μαύρο κενό.

Τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, οι περισσότερες από τις υπάρχουσες λειτουργούν κανονικά και οι 24 νέες έξυπνες στάσεις που είναι να έρθουν στην Πάτρα θα βοηθήσουν στην εξυπηρέτηση ενός ακόμα μεγαλύτερου, σε αριθμό, επιβατικού κοινού, ενισχύοντας το δίκτυο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο οργανισμός Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας έχει 30 διαδρομές λεωφορείων σε όλη την πόλη της Πάτρας, έχοντας σύνολο 675 στάσεις. Η πιο δυτική στάση είναι η αυτή στο τέρμα των Τσουκαλεΐκων και η πιο ανατολική στάση είναι στην αφετηρία στο Άνω Καστρίτσι.

Οι έξυπνες στάσεις από τη στιγμή που ξεκίνησαν να λειτουργούν είναι γεγονός ότι διευκόλυναν δεκάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά στις μετακινήσεις τους τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, ενώ βοήθησαν στη βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρείας προς το επιβατικό κοινό. Στοιχεία που θα ενισχυθούν με την εφαρμογή του έργου της έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας που περιλαμβάνει μία σειρά υπηρεσιών και υποσυστημάτων.


Πηγή