Δημοπρατείται το κομμάτι Κεραμιδιά – Εφύρα του δρόμου της Πηνείας


Υλοποιούμε τις υποσχέσεις μας δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης

Το μεγαλύτερο ίσως, αναπτυξιακό έργο που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών από τους κατοίκους της Πηνείας, παίρνει «σάρκα και οστά». Ο δρόμος που περνά από την «καρδιά» της περιοχής και ενώνει την Αμαλιάδα με τον 111, είναι σε μεγάλο ποσοστό, πραγματικότητα μετά και την,- όπως ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης – δημοπράτηση του κομματιού Κεραμιδιά – Εφύρα.

Έτσι με παράδοση και αυτού του κομματιού οι κάτοικοι της Πηνείας, θα μπορούν από το Σιμόπουλο έως και την Αμαλιάδα να εξυπηρετούνται από έναν σύγχρονο και πάνω από όλα ασφαλή δρόμο. Απομένει η παράκαμψη του Χαβαρίου, όπου σύμφωνα με τον κ Λυμπέρη μετά και την τελική οριοθέτηση το έργο θα ενταχθεί για χρηματοδότηση και βέβαια το Σιμόπουλο – 111.

«Χριστούγεννα με καλά νέα για την Πηνεία»

Προπαραμονή των Χριστουγέννων και στη συνέντευξη που ο κ Λυμπέρης παραχώρησε, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο με αρμοδιότητα την Πηνεία κ Βασίλη Παπαδόπουλο είπε : «Με εξουσιοδότηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ Νεκτάριου Φαρμάκη, ανακοινώνουμε σήμερα την έγκριση προς δημοπράτηση του τμήματος Κεραμιδιά – Εφύρα, του δρόμου Αμαλιάδα – Πηνεία – 111». Σε ότι αφορά εμάς, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος «πρόκειται απλά για την υλοποίηση μιας σημαντικής υπόσχεσης που είχαμε αναλάβει έναντι των κατοίκων της Πηνείας και θεωρούμε πως μέσα στο 2020- 2021 το κομμάτι του δρόμου θα έχει παραδοθεί. Βέβαια δεν σταματάμε εδώ. Τρέχουμε για την παράκαμψη του Χαβαρίου και τον δρόμο από το Σιμόπουλο έως τον 111».

Επομένως κατέληξε «έρχονται Χριστούγεννα με καλά νέα για την Πηνεία και γενικότερα τον Δήμο Ήλιδας και πιστεύουμε πως ο νέος χρόνος θα επιφυλάσσει ακόμα καλύτερα νέα για τον τόπο μας. Με τον κ Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη χωρική ενότητα της Πηνείας, δείχνουμε το ενδιαφέρον μας για την περιοχή. Θα πρέπει να ευχαριστήσω και τη προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, -ειδικότερα τον κ Γιώργο Γεωργιόπουλο- αλλά και τη σημερινή που προχώρησε ταχύτατα τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να δημοπρατήσουμε άμεσα το έργο».

Στην τοποθέτησή του ο κ Παπαδόπουλος είπε : «Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο γιατί τηρεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους κατοίκους της Πηνείας και βέβαια του Δήμου Ήλιδας. Καταφέραμε και τη δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε να φέρουμε σε πέρας μεγάλα έργα για την περιοχή της Πηνείας. Αρχίσαμε το 2011 με το κομμάτι Δάφνη – Κεραμιδιά και τώρα με το Κεραμιδιά – Εφύρα. Και τα δυο τα φέραμε σε πέρας και επιτέλους ενοποιούνται τα κομμάτια του δρόμου Αμαλιάδα – Πηνεία – 111.

Απομένει η παράκαμψη Χαβαρίου και το κομμάτι Σιμόπουλο – 111 και θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε και αυτά τα δυο έργα να πάρουν το δρόμο της δημοπράτησης σύντομα».


Πηγή