Δυναμική Παρουσία των Special Olympics στην Λευκάδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-SOH-1024x761.png

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 Χώρες ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε απρόσκοπτα τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει εδώ και 32 χρόνια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, υλοποιώντας πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Η έλλειψη αθλητικών προγραμμάτων για άτομα με νοητική αναπηρία σε σημαντικό αριθμό πόλεων ώθησε τα Special Olympics να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Λευκάδα με την ουσιαστική συνεργασία της κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Οικονομικής Τουριστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης Λευκάδας (ΔΕΠΟΚΑΛ).

Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 18.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, πραγματοποιείται Ενημερωτική Συνάντηση για την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Special Olympics στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί η Φιλοσοφία και η Αποστολή των Special Olympics καθώς και οι τρόποι ανάπτυξης του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics, με απώτερο στόχο την διοργάνωση αγώνων με την συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η παρουσία των Special Olympics στην Λευκάδα αποσκοπεί στην χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα, σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, καθώς και σε παγκόσμιους αγώνες Special Olympics

Στην ανωτέρω δράση έχει κληθεί να τιμήσει με την παρουσία του το σύνολο των αρχών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.


Πηγή