Εθιμοτυπικές επισκέψεις σε Υδραίου και Ανδριώτη από τον Ιταλό Πρέσβη

20191206_093842-696x392.jpg

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στη Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras.

Στη Μερόπη Υδραίου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στη Δήμαρχο Κεντρικός Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras.
Ο κ. Marras βρίσκεται στην Κέρκυρα προκειμένου να παρουσιάσει απόψε στις 20.00, σε ομιλία του στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, τον απολογισμό τεσσάρων χρόνων της παραμονής του στην Ιταλική Πρεσβεία στην Αθήνα.
Η Δήμαρχος τον ενημέρωσε για τις σχέσεις της Κέρκυρας με ιταλικές πόλεις με τις οποίες είναι αδελφοποιημένη, καθώς και για τους δεσμούς που συνδέουν την Κέρκυρα με την Ιταλία γενικότερα.
Η κ Υδραίου με τον κ.Marra συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία, καθώς και θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές, όπως είναι η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά. Συμφώνησαν ότι μοχλοί ανάπτυξης αποτελούν – και για τις δυο πλευρές – ο πολιτισμός, ο τουρισμός, το εμπόριο, τομείς στους οποίους μπορούν αν αναπτυχθούν συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκαν και στην πλούσια ιστορία των δύο Λαών.
Τέλος, τη συζήτηση απασχόλησε ιδιαίτερα η συγκοινωνιακή σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα Φρειδερίκος Βαλσάμης και ο απερχόμενος πρόξενος Giancarlo Bringiotti.

Στην Μελίτα Ανδριώτη

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Ανδριώτη Μελίτα, επισκέφθηκε στο γραφείο της σήμερα ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα Luigi Marras μαζί με τον Ακόλουθο της Πρεσβείας της Ιταλίας κ. Giorgio Christoforidis, συνοδευόμενος από τον νέο Επίτιμο Πρόξενο κ. Federico Valsamis, τον απερχόμενο Πρόξενο κ.Giancarlo Bringiotti και τον Υπεύθυνο Ασφαλείας κ. Silvio Cabiddu.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, έγινε ενημέρωση σχετικά με το Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Πρεσβείας της Ιταλίας με την επωνυμία «tempo forte» και συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την από κοινού προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων και της Ιταλίας.
Συζητήθηκε η έως τώρα άριστη συνεργασία της Ιταλικής Πρεσβείας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και εκφράστηκε η θέληση και των δύο για τη συνέχιση της προσπάθειας και την παροχή συντονισμένων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.