Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο)

Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο)

«Είναι για καλό σκοπό. Πάρτε. Ενισχύουμε τα παιδιά με καρκίνο της "ΦΛΟΓΑΣ". Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε».

Με τα γλυκά τους λογάκια, το χαμόγελό τους, το κέφι τους και την παιδική τους ζωντάνια εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Αχαΐας, από το μακρινό Σανταμέρι, την Τέμενη Αιγίου αλλά και το κέντρο της Πάτρας ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της πόλης δίνοντας μαθήματα αγάπης, προσφοράς και ενημέρωσης για τον καρκίνο στα παιδιά.

Ακόμα και ο ήλιος έλαμψε στον ουρανό φωτίζοντας την προσπάθεια των μικρών μαθητών. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Παράρτημα Ν.Αχαΐας και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κι έστησαν μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Εκατοντάδες μαθητές, 37 Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, παιδικοί σταθμοί και Σύλλογοι δίδαξαν την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ειδικότερα στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Έδειξαν το καλό πρόσωπο της κοινωνίας και της δυναμικής που διαθέτει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλος ο πεζόδρομος πλημμύρισε από τραγούδια και τα χαρούμενα ξεφωνητά των μαθητών που καλούσαν τους περαστικούς να συμβάλλουν στο έργο της «ΦΛΟΓΑΣ» αγοράζοντας τις ιδιαίτερες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει με τους δασκάλους και τους γονείς τους. Καρπός της προσπάθειάς τους ήταν η συγκέντρωση του ποσού των 16.000 ευρώ!

Πέραν του παραπάνω σημαντικού οικονομικού αποτελέσματος, χορωδίες, χορευτικές ομάδες παρακίνησαν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν και να κινηθούν στους εορταστικούς ρυθμούς. Το δέντρο των ευχών γέμισε με δεκάδες κάρτες τις οποίες δημιούργησαν μικροί και μεγάλοι ευχόμενοι υγεία, αγάπη και ειρήνη.

Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο) Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο) Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο)

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Νηπιαγωγεία: 7o, 15o, 59o Πατρών, Τέμενης Αιγίου, Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, Βρεφονηπιακός Σταθμός- Ιδ. Νηπιαγωγείο «Το Ρόδι», Παιδικός Σταθμός -Ιδ. Νηπιαγωγείο «Ηλιοχώρα», Ιδ. Νηπιαγωγείο « Το Μικρό Γυρί», Κέντρο Προσχολικής Αγωγής –Νηπιαγωγείο « Το Παραμύθι», ΚΔΑΠ «Σβούρα» Κάτω Αχαΐας.

Δημοτικά: 1ο Οβρυάς, 2o, 3o, 11o, 12ο,18ο, 26o, 41o, 43o, 44ο, 45ο, 48o, 50ο, 55o, 56ο, 59o, 60ο Πατρών, Αγίου Βασιλείου, Κάτω Καστριτσίου, Σανταμερίου, Τέμενης Αιγίου, 2/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών, 8/θέσιο Πειραματικό Πανεπιστημίου Πατρών.

Γυμνάσια: 9ο ,13ο Πατρών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων: του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Αθλητικός Σύλλογος: ΑμεΑ «Ήφαιστος»

Εκπολιτιστικός Σύλλογος: «Ρυθμός -Κίνηση».

Το Παράρτημα Ν.Αχαΐας του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» ευχαριστεί δημοσίως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τη συμμετοχή τους και τα πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και χαράς που προκάλεσαν σε μικρούς και μεγάλους. Επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου για την άψογη συνεργασία όπως και στη διοίκηση της εκπαίδευσης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Δήμο Πατρέων τις υπηρεσίες του, τους εργαζομένους που βοήθησαν και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Υγείας Βίβιαν Σαμούρη. Το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, τον ΕΕΣ Τμήμα Πάτρας για τη διάθεση εθελοντών, την επιχείρηση ηχητικών συστημάτων «Τίγκας», το Σωματείο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» που βοήθησε με τις εθελόντριές του και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που με τους σπουδαστές του στα τμήματα παιδαγωγικών και αισθητικής απασχόλησαν δημιουργικά τα παιδιά.

Η πόλη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των μικρών μαθητών και έδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη «ΦΛΟΓΑ» της ελπίδας για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο) Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο) Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο) Εκατοντάδες μαθητές, ξεσήκωσαν την Κυριακή το κέντρο της Πάτρας (φωτο)


Πηγή