Επεσαν «καμπάνες» για τα «μαϊμού» επιδόματα τυφλών στη Ζάκυνθο. Από 9 χρόνια κάθειρξη σε κάθε κατηγορούμενο

Ποινές κάθειρξης 9 χρόνων για τον καθένα, επεφύλασσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, για τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο.

Το δικαστήριο έκρινε ως ενόχους για ψευδή βεβαίωση και απάτη σε βάρος του δημοσίου, στη κακουργηματική τους μορφή, έναν αιρετό της Ζακύνθου που υπέγραφε την έγκριση των επιδομάτων, καθώς και έναν οφθαλμίατρο δημόσιου νοσοκομείου, που εξέδιδε τις βεβαιώσεις τυφλότητας.

Να σημειωθεί ότι, με βάση το νέο ποινικό κώδικα, το πλαίσιο ποινής και για τα δύο αδικήματα, κυμαίνεται από 10 – 15 χρόνια κάθειρξη, με χρηματικό πρόστιμο. Ωστόσο, το δικαστήριο υπήρξε επιεικές και για τους δύο κατηγορούμενους, αφού έκανε δεκτά τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τους, γεγονός που μείωσε σημαντικά την συνολική ποινή.

Πάντως, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης την οποία και άσκησαν, με τον μόνο περιοριστικό όρο, να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία