ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Οι συνεντεύξεις του Αντώνη Κασσιμάτη και Δ.Καμβάση στο IONIANRADIO.gr

«Τα έγραψα, αλλά δεν τα εννοούσα» Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση», κ. Κασσιμάτης σημειώνει ότι ο διορισμός του κ. Καμβάση προαναγγέλθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, ότι δεν έχει κατατεθεί βιογραφικό που να δείχνει τη σχέση του με την κοινωνική πρόνοια και ότι είναι τελείως ακατάλληλος.

Παραδέχεται ότι έκανε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο φέισμπουκ ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) Διονύσιος Καμβάσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Και άλλος “άριστος” της κυβέρνησης της Ν.Δ. με σκοτεινό προφίλ», 13 Δεκεμβρίου 2019), που έθετε σοβαρά ερωτήματα για τον πρόσφατο διορισμό του από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» στην τοπική κοινωνία αλλά και στην κυβέρνηση, ο κ. Καμβάσης μίλησε την Παρασκευή στο ionianradio.gr, ισχυριζόμενος ότι οι αναρτήσεις, τις οποίες έγραφε σε… στιγμές χαλάρωσης, δεν απηχούν τις αντιλήψεις του!

«Οντως υπάρχουν αυτές οι αναρτήσεις, δεν τις αμφισβητώ, ίσως ήταν αναρτήσεις που έγιναν σε ώρες χαλαρότητας, θα μπορούσα να πω, πλην όμως δεν απηχούν τις απόψεις μου. Ούτε ομοφοβικός είμαι ούτε ρατσιστής», σημείωσε. Εύλογη ήταν η απορία του δημοσιογράφου Δημήτρη Τετράδη: «Πώς τα γράφατε αφού δεν απηχούσαν την πραγματικότητα; Εν είδει χιούμορ;».

«Σε είδη χιούμορ [sic], π.χ. διαβάζοντας και χαζεύοντας παρόμοιες αναρτήσεις είπαμε κι εμείς να κάνουμε ένα αστείο», ήταν η απάντηση, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν «χαζομάρα» η ανάρτηση αλυτρωτικού χάρτη, που περιλάμβανε στην Ελλάδα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, τη Βόρεια Μακεδονία και τη νότια Αλβανία.

Το ερώτημα είναι αν την ίδια αίσθηση του… χιούμορ και της χαλαρότητας τη μοιράζεται και η κυβέρνηση. Ο κ. Καμβάσης αποκάλυψε ότι δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα από την κυβέρνηση, που του επισήμαναν ότι είναι λάθος οι αναρτήσεις.

Ωστόσο, δεν φάνηκε διατεθειμένος να αναλάβει έμπρακτα την ευθύνη για τα λάθη του και για τη ζημιά που προκάλεσε με τις αναρτήσεις του, διευκολύνοντας με την παραίτησή του. Αντιθέτως, υπογράμμισε ότι επιθυμεί να παραμείνει, όχι για τα 500 ευρώ αμοιβή επιπλέον της σύνταξης, αλλά για να κάνει «κατάθεση ψυχής» και για λόγους «ηθικών αρχών». «Από κει και πέρα, ο Θεός βοηθός τι θα συμβεί», είπε.

Περιέγραψε αναλυτικά το εξαντλητικό του ωράριο τις πρώτες ημέρες στο ίδρυμα, εξαιτίας του οποίου είχε χρόνο μόνο για «ένα σουβλάκι το βράδυ» και σημείωσε ότι, μετά το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» ένιωσε να πνίγεται όσο εργαζόταν. Μάλιστα, για να μιλήσει στο ραδιόφωνο, βγήκε έξω στη βροχή, για να μην τον ακούνε οι εργαζόμενοι και πληροφορηθούν την κατάσταση, όπως ισχυρίστηκε. Φαίνεται πως οι εργαζόμενοι στο κέντρο δεν ακούνε ραδιόφωνο.

Επέμεινε, πάντως, ότι έκλαψε όταν συνάντησε τους πάσχοντες ηλικιωμένους και τα παιδιά («ένας τέτοιος άνθρωπος, όπως γράψανε τα δημοσιεύματα, βέβαια κατόπιν δικιάς μου ευθύνης, θα αισθανόταν έτσι;»). Και ζήτησε επανειλημμένα από τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση», Αντώνη Κασσιμάτη, ο οποίος του είχε ασκήσει νωρίτερα στην εκπομπή δριμεία κριτική, να τον συναντήσει για να «μπορέσει σαν γιατρός να ψυχολογήσει αν είναι ρατσιστής ή όχι».

Φαίνεται ότι ο κύριος Καμβάσης δεν βρίσκεται σε κατάσταση χαλαρότητας, τις τελευταίες ημέρες. Μένει όμως το ερώτημα τι θα κάνει αν χαλαρώσει στο μέλλον και χρειαστεί να φιλοξενήσει στο κέντρο κάποιον πάσχοντα μετανάστη ή μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας: θα τον αποκαλέσει «λαθρο» και θα του πει ότι «γυαλίζει το πόμολο» και «χτενίζει το καταΐφι», όπως έγραφε στις ρατσιστικές αναρτήσεις του, που αναπαράγουν τα πιο αντιδραστικά στερεότυπα και πυροδοτούν κοινωνικές διακρίσεις;

Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο κ. Κασσιμάτης σημειώνει ότι ο διορισμός του κ. Καμβάση προαναγγέλθηκε από τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, ότι δεν έχει κατατεθεί βιογραφικό που να δείχνει τη σχέση του με την κοινωνική πρόνοια και ότι είναι τελείως ακατάλληλος, ενώ αντικαθιστά έναν πρώην πρόεδρο με δεκαετή θητεία, πολύ επιτυχημένη κατά γενική ομολογία.

«Πώς είναι δυνατόν να τίθεται επικεφαλής ενός φορέα κοινωνικής πρόνοιας, που έχει κατεξοχήν στόχο να υπηρετεί κάθε άνθρωπο κόντρα στις διακρίσεις με βάση το φύλο, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ψυχική υγεία, πώς μπορεί να τοποθετείται επικεφαλής ο άνθρωπος που αναπαράγει στο έπακρο αυτές τις διακρίσεις;», αναρωτιέται ο κ. Κασσιμάτης.
πηγή efsyn.gr


Πηγή