Ηλεία: «Έφυγε» από την ζωή ο πρώην δήμαρχος Λεχαινών Δημήτρης Χατζηγιάννης

Ο δήμαρχος που χάραξε την πορεία των Λεχαινών

Αξιαγάπητος, μαχητικός και με ανεξάντλητη διάθεση προσφοράς για τον τόπο του τα Λεχαινά. Κάπως έτσι χαρακτηρίζουν τον Δημήτρη Χατζηγιάννη, τον τέως δήμαρχο Λεχαινών που «έφυγε» το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 79 ετών.

Η κοινωνία των Λεχαινών είναι φτωχότερη γιατί ο Δημήτρης Χατζηγιάννης ήταν ο αυτοδιοικητικός που προσέφερε τα πάντα για τον τόπο που αγαπούσε.

Ο Δημήτρης Χατζηγιάννης εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 1994 (ανέλαβε την 1/1/1995), διαδεχόμενος τον Αθανάσιο Τσάγκο. Επανεκλέχθηκε άλλες δύο φορές, έως το 2004, όπου τον διαδέχθηκε ο Νίκος Κουλούρης.

Το νέο δημαρχείο των Λεχαινών, η κατασκευή του παραθεριστικού κέντρου L.M. Village στη Μυρσίνη, η παραχώρηση των αποθηκών του ΑΣΟ από το τότε υπουργείο Γεωργίας, η ανασύσταση της Φιλαρμονικής Λεχαινών ήταν μερικά από τα έργα του Δημήτρη Χατζηγιάννη.

Ο Δημήτρης Χατζηγιάννης, συνταξιούχος του ΟΤΕ, ο λάτρης της φωτογραφίας, αφήνει πίσω του δύο υπέροχα παιδιά, τέσσερα εγγόνια και την σύζυγό του. Όμως αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο, την σημερινή εικόνα των Λεχαινών. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 17/12 στις 11 το πρωί από τον ιερό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεχαινών.

Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.


Πηγή