Η ΕΛΛΑΣ προειδοποιεί για τηλεφωνική απάτη

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι πρόσφατα καταγράφηκαν δύο περιστατικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας και στο Αστυνομικό Τμήμα Βόρειας Κέρκυρας, τηλεφωνικής εξαπάτησης ιδιοκτητών επιχειρήσεων, με το πρόσχημα της επιστροφής λανθασμένου χρηματικού ποσού από κατάθεση σε συναλλαγή με την επιχείρηση.

Ειδικότερα, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στην Κέρκυρα, με την ιδιότητα φαρμακοποιού και με το πρόσχημα ότι κατέβαλαν λανθασμένα χρηματικό ποσό, σε λογαριασμό της επιχείρησης για την αγορά υλικών, ζητούσαν την επιστροφή των χρημάτων τους.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε όσους προσπαθούν να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους και υποτιθέμενους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τέλος, παρακαλείσθε να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.


Πηγή