Η Νότια πλευρά της Πάτρας αλλάζει το καινούριο δίκτυο ύδρευσης

Διάτρητο είναι το δίκτυο ύδρευσης στις νότιες συνοικίες της Πάτρας, αν και οι αγωγοί έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή την δεκαετία 2000 -2010, θεωρούνται δηλαδή καινούργιοι. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, οι σωλήνες είναι εκτός προδιαγραφών με συνέπεια να υπάρχουν διαρροές στο δίκτυο.

Για το λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΠ προχωρά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε όλο το Νότιο Διαμέρισμα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ μαζί με το Μπεγουλάκι, όπου ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα.

Τα 9 εκ. είναι από το ΕΣΠΑ και από Περιφερειακά Προγράμματα. Συνολικά θα αλλαχθεί δίκτυο μήκους 260 χιλιομέτρων και αυτό σημαίνει ότι θα σκαφτούν, πάλι, όλοι οι δρόμοι των νότιων συνοικιών της Πάτρας.

Το δίκτυο ύδρευσης θα αλλαχθεί στα Ζαρουχλέικα, το Ψαροφάι, τα Προσφυγικά, στην περιοχή Ταραμπούρα, στον Άγιο Ιωάννη Πράτσικα, στα Ζαρουχλέικα μέχρι την Κρυά Ιτεών. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης θα γίνει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΠ, θα γίνει στα επόμενα δύο χρόνια και όπως αναφέρει ο κ. Παπανικήτας τα έργα έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα και δεν θα επιβαρύνει την ΔΕΥΑΠ και τους καταναλωτές.

Γιατί δεν εντοπίστηκε άμεσα η αφανής διαρροή

Αναφορικά με την πρόσφατη σοβαρή βλάβη αφανούς διαρροής στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Σολωμού – Παπαφλέσσα – Μαιζώνος – Βορείου Ηπείρου, που άφησε για 40 ώρες χωρίς νερό τους κατοίκους, ο κ. Παπανικήτας, ανέφερε ότι η καθυστέρηση εντοπισμού της διαρροής οφειλόταν στο γεγονός ότι αυτή σημειώθηκε σε βάθος τριών μέτρων σε ένα αποχετευτικό αγωγό που ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στην Πάτρα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Επιχείρηση διαθέτει σύστημα εντοπισμού των αφανών διαρροών του δικτύου, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαρροή δεν μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί λόγω του μεγάλου βάθους που ήταν ο αγωγός.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    7 Δεκεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία