Θα τηρηθεί τελικά η ημιαργία της παραμονής του Αγίου Διονυσίου

…με απόφαση διευκόλυνσης του Διευθυντή Α' Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης –

  • Γιώργος Στασινόπουλος: «ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ για το έθιμο την παραμονή της Γιορτής του Αγίου Διονυσίου …»
  • Διονύσης Ακτύπης: «είναι ανεπίτρεπτο να διακοπεί έτσι μια παράδοση

"Λευκός καπνός για το έθιμο την παραμονή της Γιορτής του Αγίου Διονυσίου με απόφαση διευκόλυνσης του Διευθυντή Α' Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τέλος καλό όλα καλά……. Ευχαριστούμε ……" δηλώνει με ανάρτηση του , στη προσωπική του σελίδα στο FB ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου , μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την ανακοίνωση του Διευθυντή Διέυθυνσης Π.Ε, κ. Κωνσταντίνου Τζήμα, που υπογράμιζε ότι σύμφωνα και με προεδρικό διάταγμα, αργία είναι η ίδια ημέρα εορτής του πολυούχου και την παραμονη 16/11 ,δε θα λήξει το διδακτικό ωράριο στις 11.
Οπως όλα δείχνουν βγήκε "λευκός καπνός" και με νέα επιστολή του ο κ. Τζήμας αναφέρει χαρακτηριστικά :

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ.Δ.Ακτύπης

Συγκεκριμένα,

"Μετά από συνομιλίες του βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου κ. Κώστα Τζίμα, υπήρξε η διαβεβαίωση από την πλευρά του δεύτερου, ότι κανονικά θα τηρηθεί και φέτος η παράδοση της σχολικής ημιαργίας, κατά την παραμονή της μεγάλης γιορτής του Αγίου Διονυσίου. Όπως δήλωσε ο βουλευτής, «είναι ανεπίτρεπτο να διακοπεί έτσι μια παράδοση που μετρά πάνω από εκατό χρόνια στη Ζάκυνθο. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις». Δεν υπάρχει αμφιβολία, άλλωστε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ζακυνθινής κοινωνίας τάσσεται υπέρ της παραπάνω παράδοσης. Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα μετά της 11.00 το πρωί οι μαθητές των σχολείων της Ζακύνθου θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας."


Πηγή