Θερμά λόγια της Αντιπροέδρου της ΕΚΠΟΙΖΩ για την Λούκα Κατσέλη – Υπήρξε Προστάτιδα των καταναλωτών (VIDE […]

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Με τα θερμότερα λόγια μίλησε η Αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου για την Λούκα Κατσέλη , κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς στον Κέφαλο.

Κατά την έναρξη της ομιλίας της η κα Καλαποθαράκου υποστήριξε ότι η Λούκα Κατσέλη ως Υπουργός καινοτόμησε ευεργετώντας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και υπήρξε «προστάτιδα των καταναλωτών», αναφερόμενη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου 3869 του 2010 , για την ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Η κα κα Καλαποθαράκου χαρακτήρισε το «Νόμο Κατσέλη» ως πρωτοποριακό και ανθρωποκεντρικό, καθώς σε καμία ευρωπαϊκή ή άλλη χώρα στον κόσμο δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας και τη διατήρηση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των καταναλωτών.

«Ο νόμος Κατσέλη» ήταν το μοναδικό αξιόπιστο εργαλείο που είχαν στα χέρια τους οι ενώσεις καταναλωτών μέσα στη δεκαετή κρίση που έδωσε ελπίδα και ανακούφιση σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά» ανέφερε, προσθέτοντας θερμά λόγια για την προσωπικότητα της πρώην Υπουργού , υπογραμμίζοντας την απλότητα , τη ζεστασιά αλλά συγχρόνως το θάρρος και την αποφασιστικότητα που την διακρίνουν.

Επιπρόσθετα, η κα Καλαποθαράκου αναφέρθηκε στις αλλαγές που υπέστη ο αρχικός νόμος, με την προσθήκη εξωδικαστικής ρύθμισης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας , χαρακτηρίζοντας τη νέα ρύθμιση απολύτως αναποτελεσματική, άκυρη και ελάχιστα αξιοποιήσιμη από τους καταναλωτές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το τελευταίο τετράμηνο έχουν προσέλθει στην ΕΚΠΟΙΖΩ 1850 άτομα , από τα οποία μόλις 19 (!) έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στην πλατφόρμα , ενώ από τις 19 υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη , επιλέξιμοι έχουν κριθεί μόλις 3, με τους καναλωτές να είναι μετέωρη για την προστασία της κύριας κατοικίας τους.

Τέλος ζήτησε τη συνδρομή και των επιμελητηρίων για την επαναφορά της αρχικής διάταξης προστασίας της Ά κατοικίας.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις της Αντιπροέδρου της ΕΚΠΟΙΖΩ στο VIDEO που ακολουθεί

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Πηγή