Θοδωρής Αλυσανδράτος: «Θέλουμε να παράγουμε έργο – Είμαστε δίπλα στους πολίτες για οτιδήποτε»

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αργοστολίου, Θοδωρής Αλυσανδράτος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με σκοπό να ενημερώσει τους ακροατές ποια είναι η κοινότητα και ποιες είναι η αρμοδιότητές της.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση με τα θέματα της κοινότητας, ο κος Αλυσανδράτος ενημέρωσε τους ακροατές πως στην οδό Παναγή Βαλλιάνου, η κοινότητα έχει ένα σπιτάκι και σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, μαζεύει είδη, όπως παιχνίδια, ρούχα κ.α. για οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να τα έχουν.

Ο κος Αλυσανδράτος ξεκίνησε με τις ελλείψεις που έχουν και ανέφερε πως δεν έχουν καθόλου εργατικό προσωπικό. « Απαιτούμε δύο συμβασιούχους οχταμηνίτες για να μπορέσουμε να παράγουμε έργο» ανέφερε και επισήμανε ότι παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι οι κοινότητες θα έχουν και περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και χρηματοδότηση. Με την αλλαγή της κυβέρνησης καταργήθηκε και πλέον έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. «Θέλουμε να κάνουμε πράγματα για το Αργοστόλι. Υπάρχουν κάποια νομικά κωλύματα αλλά θα τα ξεπεράσουμε» κατέληξε.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια σειρά από έργα που σκέφτεται η κοινότητα και τα οποία θα διευκόλυναν την καθημερινότητα του πολίτη. Μάλιστα προτρέπει και τον κόσμο να ενημερώνεται για τις αποφάσεις της κοινότητας και μέσω του διαδικτύου, όπου και αναρτούν τα συμβούλιά τους αλλά και τις κινήσεις τους.

Ήταν αρκετές οι φορές που ο κος Αλυσανδράτος ανέφερε πως χρειάζονται υπαλλήλους αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να τους αποκτήσουν. Επίσης αναφέρθηκε και στον χώρο που πραγματοποιούν τις συνεδριάσεις τους, τον οποίο τους παραχώρησε ο δήμος.

Ένα θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια είναι η λειτουργία του κυλικείου του νεκροταφείου στον Δράπανο. «Αυτός που πήρε το κυλικείο (μέσω δημοπρασίας) είναι από το Ληξούρι και δεν τον συμφέρει να το ανοίγει και να το κρατάει» ανέφερε θέλοντας να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν λειτουργεί. Επιπλέον, σχετικά με το ωράριο του νεκροταφείου παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος το κρατάει ανοιχτό 9 ώρες. «Όταν θα προσληφθούν κάποιοι συμβασιούχοι θα μένει περισσότερο ανοιχτό».

Στην τελευταία του τοποθέτηση, ο πρόεδρος έβαλε σε μια σειρά τις προτεραιότητες της κοινότητας που είναι δρόμοι, δημόσιες τουαλέτες, στέγαστρο στο Λιμάνι για τους τουρίστες. Ο κος Αλυσανδράτος κάλεσε και τους κατοίκους να απευθυνθούν στην κοινότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα έχουν από τον φωτισμό και την καθαριότητα μέχρι και τα αδέσποτα που μπορεί να υπάρχουν στην γειτονιά τους.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του Inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Πηγή