Κατσιβέλης : «Το αργότερο αύριο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των καθαριστριών οι μισθοί»

Ο δήμαρχος Ληξουρίου και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γιώργος Κατσιβέλης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να δώσει απαντήσεις σχετικά με το πολύ σοβαρό θέμα της μη καταβολής των μισθών των καθαριστριών των σχολείων και των σχολικών τροχονόμων.

«Από την Δευτέρα έχουν μπει τα λεφτά στον λογαριασμό της σχολικής επιτροπής, οπότε σήμερα, το αργότερο αύριο θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς τους. Θα πάρουν το πρώτο δίμηνο και την Δευτέρα (24 Δεκεμβρίου) το δεύτερο δίμηνο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Κατσιβέλης.

Όπως επισήμανε γνωρίζει και για την επίσχεση εργασίας και τάχθηκε στο πλευρό τους καθώς όπως υπογράμμισε: «τα αιτήματά τους είναι δίκαια. Έχω στείλει επιστολές για να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , όπως η σχέση εργασίας . Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που το Υπουργείο διαχειρίζεται τους μισθούς τους».

Σχετικά με την σχέση εργασίας που έχουν οι καθαρίστριες, ο κος Κατσιβέλης ανέφερε τα εξής: «Έχουν σύμβαση έργου. Δουλεύουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες. Με δικά τους αιτήματα κατάφεραν να μπορούν να καθαρίζουν επιπλέον χώρους και κοινόχρηστους για να μπορούν να παίρνουν περισσότερα χρήματα» και εξήγησε «Πληρώνονται με βάση τον αριθμό των αιθουσών. Δηλαδή για ένα μεγάλο σχολείο μπορεί να παίρνουν 600 ευρώ, για ένα μικρό μπορεί να παίρνουν 200».

Σε άλλα θέματα και συγκεκριμένα για την προκήρυξη για τις θέσεις στο νοσοκομείο Ληξουρίου, ο κος Κατσιβέλης δεν έκρυψε την χαρά του, όμως όπως είπε δεν φτάνουν οι προκηρύξεις αλλά η κάλυψη των θέσεων και τα απτά αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν θα έρθουν αν δεν δοθούν επιπλέον κίνητρα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Πηγή