ΚΙΝΑΛ για μη λειτουργία του 15512: Αδιάκοπη πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Τι αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής για τη μη λειτουργία του πενταψήφιου αριθμού 15512 του Υπ. Εργασίας

«Όσοι συμπολίτες μας εργαζόμενοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν σήμερα με το 15512, αντί υποδοχής της καταγγελίας τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το απρόσωπο μήνυμα τηλεφωνητή που τους ενημέρωνε ότι η υπηρεσία λειτουργεί μόνο καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Συνδικαλιστικού Ιδιωτικού Τομέα του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, «τελευταία ημέρα σήμερα για την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων και χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα προσέρχονται άδικα στα ΑΤΜ, αφού ο τραπεζικός τους λογαριασμός δεν έχει πιστωθεί με το πολυαναμενόμενο ποσό.

Την ίδια στιγμή, υποτίθεται ότι στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15512, από 9πμ έως 3μμ.

Η ανωτέρω τηλεφωνική γραμμή υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται για την υποβολή καταγγελιών επώνυμων ή ανώνυμων, σχετικά με παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και συνεπώς και για καταγγελίες που αφορούν το Δώρο Χριστουγέννων.

Δυστυχώς όσοι συμπολίτες μας εργαζόμενοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν σήμερα με το 15512, αντί υποδοχής της καταγγελίας τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το απρόσωπο μήνυμα τηλεφωνητή που τους ενημέρωνε ότι η υπηρεσία λειτουργεί μόνο καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Και το ερώτημα που ευλόγως τίθεται σε κάθε νοήμονα πολίτη μιας δημοκρατικά ευνομούμενης χώρας είναι: «Ποιος είναι ο πιο πρόσφορος και ενδεδειγμένος τρόπος καταγγελίας που προτείνει το Υπουργείο Εργασίας, για σήμερα Σάββατο 21.12.2019, ώστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να ασκήσουν εμπρόθεσμα τα νόμιμα δικαιώματά τους, επωνύμως μα κυρίως ανωνύμως, ώστε να ενεργοποιηθούν εγκαίρως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι παραβάτες εργοδότες;».

«Η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλεται να είναι διαρκής και αδιάκοπη, υπηρεσία που η πολιτεία οφείλει να προσφέρει συνεχώς και όχι αλά καρτ…», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.