Κλίμα αστυνομοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς λόγο και αφορμή!

IMG_20191213_153859-696x392.jpg

Μία ολιγομελής ομάδα κατοίκων που μετέχουν σε συλλογικότητα διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων και που προσήλθαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, λόγω του θέματος που επρόκειτο να συζητηθεί, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μόνο μήνες επί της νέας περιφερειακής αρχής η συνεδρίαση μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας.

Δεκάδες ένστολοι και αστυνομικοί της Ασφάλειας Κέρκυρας, ακόμα και μέσα (!) στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και στους προθάλαμους και έξω από το κτίριο, έκαναν εντονότατη την παρουσία τους με αποτέλεσμα να υπάρξει εντονότατη διαμαρτυρία από πολλές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που προειδοποίησαν ότι αν δεν υπάρξει αποχώρηση της Αστυνομίας, θα αποχωρήσουν οι ίδιοι.
Ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Μουζακίτης, ισχυρήστηκε (όπως και στα προηγούμενα ανάλογα περιστατικά) ότι δεν ήταν το Προεδρείο αυτό που κάλεσε την αστυνομία, παρείχε ωστόσο τόσο αυτός όσο και η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα πλήρη κάλυψη στην Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι όπως είναι ανοικτή για κάθε πολίτη να την παρακολουθήσει, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτσι είναι και «ανοικτή» (sic) (!!!) και για τους αστυνομικούς να βρίσκονται εκεί…

Ας σημειωθεί ότι οι πολίτες του φορέα που αντιτίθεται στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, όχι μόνο δεν προκάλες αν ή είχαν επιθετική συμπεριφορά, αλλά κατήγγειλαν ότι υπέστησαν ακόμα και σωματικό έλεγχο αλλά και κατάσχεση (!)πανό που είχαν σκοπό να αναρτήσουν από την Αστυνομία, χωρίς οι ίδιοι να προκαλέσουν σε καμία περίπτωση. Συμπεριφορά που καταγγέλθηκε και από περιφερειακούς συμβούλους.

Υπήρξε εντονότατος διάλογος τόσο με τα στελέχη της ΛΑΣΥ (Μπαλλού, Χαραλάμπους) που πρώτοι έθεσαν το θέμα, όσο και με τον πρώην Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Αλέκο Μιχαλά και τους επικεφαλής παρατάξεων Στέφανο Σαμοΐλη και Βέρα Κορωνάκη για το πως βρέθηκαν εντός και εκτός της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου τόσοι αστυνομικοί, τι ακριβώς επιχειρούσαν να φυλάξουν και από ποιον και ποιος τελικά τους κάλεσε, με τον κ. Μουζακίτη να τους καλεί να ρωτήσουν οι ίδιοι την Αστυνομία.

Ενώ, και ο επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» Αλ. Αλεξάκης ήταν αντίθετος με την παρουσία της αστυνομίας στα περιφερειακά συμβούλια, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εκεί και πρότεινε να αποχωρήσουν ώστε να συνεχιστεί ομαλά η συζήτηση.

Πάντως, τόσο ο Αλεξάκης όσο και ο Σπύρου επιτέθηκαν κατά του πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου για την τοποθέτησή του, υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος είχε καλέσει την Αστυνομία επί θητείας του με τα γεγονότα της Λευκίμμης, με τον κ. Σπύρου να μην παίρνει θέση για το αν θα πρέπει να αποχωρήσει η Αστυνομία (αν και εμφανίστηκε να μην υπερθεματίζει της παρουσίας της).

Ο χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής Γ. Αϊβατίδης (επικεφαλής παράταξης του Π.Σ.) τα έβαλε με τις… παρατάξεις της Αριστεράς ότι δεν θέλουν την Αστυνομία να παρεμβαίνει περιπτώσεις τήρησης της τάξης και υπερθεμάτισε της παρουσίας των αστυνομικών, αποχωρώντας μάλιστα επειδή στο τέλος της συνεδρίασης ζητήθηκε από την ΕΛΑΣ να αποχωρήσει!!!
Σπύρος Σπύρου και Αλέξανδρος Αλεξάκης και τον δεύτερο να είναι κατά της παρουσίας της αστυνομίας.

Τελικά, μετά από… διαβουλεύσεις μίας και πλέον ώρας, η συνεδρίαση διακόπηκε και ο Νίκος Μουζακίτης ζήτησε από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν πλήρως από την Περιφέρεια ώστε να συνεχιστεί ομαλά η συνεδρίαση.