Λαϊκή Συσπείρωση Ληξουρίου: Όχι άλλη κοροϊδία πάρτε μέτρα για να εφημερεύει και να λειτουργεί το Μαντζαβινάτει […]

Αίσχος …..δεν πάει άλλο

Πριν από λίγη ώρα οι γιατροί και ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου, δήλωσαν με τον πιο επίσημο τρόπο, (κατέθεσαν σχετική αναφορά στην Εισαγγελική Αρχή), ότι από τις 15 μμ σήμερα και έως ότου έρθει το απαραίτητο Ιατρικό προσωπικό για να καλύψει επαρκώς τις εφημερίες, το Μαντζαβινάτειο ΑΔΥΝΑΤΕΙ να εφημερεύει πλέον.

Το γεγονός αυτό δεν είναι κεραυνός «εν αιθρία», αφού αρκετό διάστημα τώρα το ιατρικό προσωπικό ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί έχοντας μέχρι σήμερα κάνει δεκάδες εκλύσεις σε όλους τους κυβερνητικούς, υπηρεσιακούς και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Μήνες τώρα, όχι μόνο ζητάει την κάλυψη των απαραίτητων κενών θέσεων των παθολόγων για να λειτουργήσει έστω η παθολογική κλινική, αλλά και τη στελέχωση του νοσοκομείου με γενικούς και αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να βγαίνουν οι εφημερίες.

Μέχρι σήμερα καμιά εξέλιξη δεν έχει υπάρξει. Αντίθετα, 6η ΥΠΕ και Κυβέρνηση με προφορικές εντολές πιέζουν μέχρις εξόντωσης το ιατρικό προσωπικό για να κάνει εφημερίες και ουσιαστικά να είναι εσώκλειστο για να μπορούν να βγουν αυτές σε καθημερινή βάση. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζούμε σήμερα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί για άλλη μια φορά όλο το λαό της Παλικής, το λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο το δικαίωμα στις σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, το δικαίωμα το νοσοκομείο του, το Μαντζαβινάτειο, να είναι στελεχωμένο, επανδρωμένο και έτοιμο για κάθε περίσταση.

Είναι η ώρα που πρέπει εδώ και τώρα ο ίδιος ο λαός με την παρέμβασή του και την κινητοποίησή του να βάλει τέλος στην κοροϊδία Κυβέρνησης και 6ης ΥΠΕ, καθώς και όλων των κομμάτων και δυνάμεων που ομνύουν στην πολιτική της Ε.Ε., της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας, που προϋποθέτουν την σημερινή εικόνα της πλήρους απαξίωσης των δημόσιων υπαρχόντων υποδομών, μεταξύ αυτών και του Μαντζαβινάτειου.

Καλούμε έστω και την ύστατη τούτη ώρα την Κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ, να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε, ούτε ένα λεπτό να μην μένει χωρίς εφημερεύοντα Ιατρό το Μαντζαβινάτειο και πρώτα από όλα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας για το ιατρικό προσωπικό.

Καλούμε τέλος την Δημοτική Αρχή να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που, μετά την πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα ψήφισε να υλοποιηθούν.

ΛΗΞΟΥΡΙ 6/12/2019 ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Ληξουρίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θ. Δαμουλιάνος, Β. Καπάτος, Δ.Μαντζουράτος,

Ε.Φαρακλός, Ε. Συνοδικός Βαλιάνος Ευάγγελος


Πηγή