Μεγάλη εκστρατεία Σαμούρη για την ντροπιαστική εικόνα στο Αργοστόλι με τα χαρτοκιβώτια έξω από τους κάδους

Μεγάλη εκστρατεία ξεκινάει ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και καθαριότητας κ. Σπύρος Σαμούρης το προσεχές διάστημα με στόχο να αλλάξει η εικόνα της πόλης.

Με μήνυμα που θα απευθύνει προς τους πολίτες , αλλά κυρίως προς τις επιχειρήσεις τους καλεί να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έντυπο που θα αποσταλεί σύντομα, τους καλεί να ελαχιστοποιούν τον όγκο των χαρτοκιβωτίων και να τα εναποθέτουν στους μπλε κάδους.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται και ότι τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.

Δυστυχώς, η εικόνα που παρατηρείται σε αρκετά σημεία της πόλης αρκετά συχνά με κάδους πλημμυρισμένους από χαρτοκιβώτια μεγάλου όγκου δεν μας τιμά.

Αναλυτικά το μήνυμα του φυλλαδίου που θα κυκλοφορήσει σύντομα :

Ο Δήμος Αργοστολίου ενημερώνει τους Πολίτες και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

Υλικά συσκευασίας, εμπορευμάτων, χαρτοκιβώτια ή ανακυκλώσιμα υλικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τοποθετούνται μέσα ή γύρω από τους πράσινους κάδους απορριμμάτων.

Για τα υλικά αυτά υπάρχουν οι ΜΠΛΕ κάδοι ανακύκλωσης.

Οι χρήστες υποχρεούνται να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο των υλικών αυτών, ιδιαίτερα των ΧΑΡΤΟΚΥΒΩΤΙΩΝ με συμπίεση ή άλλο κατάλληλο τρόπο «σπάσιμο» και περίδεση.

Τα ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΑ πρέπει να είναι πακεταρισμένα και δεμένα μέσα ΜΠΛΕ κάδους και όχι σε σωρούς «άσπαστα» γύρω από αυτούς.

Αφιερώνοντας ελάχιστο επιπλέον χρόνο γι αυτό το σκοπό , τα οφέλη είναι πολλαπλάσια για όλους και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής, ο Δήμος επιβάλλει σε βάρος του παραβάτη χρηματικό πρόστιμο που διπλασιάζεσαι για κάθε περίπτωση υποτροπής.

Η καθαριότητα, η καλαισθησία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υγεία , είναι Πολιτισμός, είναι υπόθεση όλων μας.

Από τη Διεύθυνση Καθαριότητας , Συντήρησης Εγκαταστάσεων και Εργοτεχνικών Συνεργειών Δήμου Αργοστολίου.

Ο Αντιδήμαρχος Σπ. Σαμούρης

xartokivotia

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.


Πηγή