Με φόντο την ΣΑΤΑ 2020, έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις από τους Προέδρων των Κοινοτήτων , στο Δημοτικό […]

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜ,Α ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ , ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ :"ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

  • Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρθηκε η συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα 2020 έργων του δήμου, μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης, να προηγηθεί διαβούλευση και μετά να πάει το θέμα προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.
  • Αντιδράσεις των προέδρων των κοινοτήτων για τα χρήματα της ΣΑΤΑ. Ζήτησαν να κατανεμηθούν στις τοπικές κοινότητες, χωρίς να υπάρξουν περικοπές για κάλυψη άλλων αναγκών του δήμου. Η αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε τη Ζάκυνθο», ζήτησε το θέμα να μπει σε ψηφοφορία και να αναβληθεί προκειμένου να προηγηθεί διαβούλευση και προετοιμασία. Σύμφωνα με τη ψηφοφορία η πρόταση του κ.Αρμένη έλαβε 17 ψήφους, ενώ η πρόταση του Δημάρχου (να ψηφιστεί το θέμα) έλαβε 7 ψήφους. Η πρόταση του κ.Κασσιμάτη έλαβε 1 ψήφο και παρών δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ.Κάνδηλας.
  • Νέα συνάντηση του Δημάρχου με τους προέδρους, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 19/12 και ώρα 5 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο, στην οποία αναμένεται κάθε πρόεδρος να καταθέσει μετά από κάλεσμα του Δημάρχου, 3 μεγάλα έργα της περιοχής του , που σύμφωνα με το κ.Αρετάκη, θα προχωρήσουν προς υλοποίηση
  • Σταθερά παραμένουν τα δημοτικά τέλη για το 2020 μετά από απόφαση που πάρθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, αλλά και τα τέλη ύδρευσης , μετά από απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΖ. Και οι 2 αποφάσεις εγκρίθηκαν από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΟ FB /Δημήτρης Τετράδης .

https://www.facebook.com/tetradis.dimitris/videos/1511019702399484/
https://www.facebook.com/tetradis.dimitris/videos/1511116875723100/
https://www.facebook.com/tetradis.dimitris/videos/1511187752382679/




Πηγή