Μπήκε και φάτνη στο Αίγιο – Ετοιμάζονται για τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος η δημοτική αρχή και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σε ότι έχει να κάνει με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, αλλά και όλο αυτό τον ντόρο που δημιουργήθηκε αυτές τις μέρες με τους καλικάντζαρους και τις φωνές μιας μικρής ομάδας πολιτών που έφτασαν το θέμα στις ειδήσεις των αθηναϊκών τηλεοπτικών καναλιών.

Ποιο είναι το καλύτερο; Τα συνεργεία του δήμου έβαλαν τη φάτνη με τον Χριστούλη και τη γέννησή του και έτσι οι Αιγιώτες που κόντεψαν να ρίξουν αγιασμό στους καλικάντζαρους της πλατείας που υπάρχει στο κάτω μέρος της πόλης, θα μπορέσουν όπως έλεγαν και ζητούσαν να περάσουν ελληνικά και αυθεντικά Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε, ο στολισμός της πλατείας Αγίας Λαύρας με τη φάτνη δεν ήταν αποτέλεσμα αντιδράσεων των κατοίκων, ούτε και του ντόρου που είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα με τους καλικάντζαρους και τον Άι Βασίλη στον κάδο ανακύκλωσης.

Ο στολισμός της φάτνης ήταν στα σχέδια της δημοτικής αρχής από την αρχή και για αυτό ίσως δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τα στελέχη τους, κρατώντας χαμηλούς τόνους στο θέμα.

Τη φωτογραφία με την φάτνη (την δανείστηκε από τον Πάνο Γούσα) ανέβασε η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου, γράφοντας τα εξής: "Κι ο στολισμός της πόλης συνεχίζεται. Η Πλατεία Αγίας Λαύρας απέκτησε και φάτνη κι έτσι καλύπτει όλα τα γούστα.

Φαντάζομαι τώρα θα σταματήσουν οι γκρίνιες της μιας χούφτας αιγιωτών που σκανδαλίστηκαν και επιδόθηκαν στα γνωστά σόου (που για μια φορά ακόμα έκαναν την Αιγιάρα viral) αλλά εντάξει, είναι και αυτοί δημότες και σίγουρα δικαιούνται τον στολισμό της προτίμησής τους. Et voilà!".

Να αναφέρουμε ότι όλα αυτά αποτελούν τον επιμέρους στολισμό του κέντρου του Αιγίου. Το επίκεντρο θα είναι για ακόμα μία χρονιά το χριστουγεννιάτικο πάρκο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που ήδη έχει στηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του και σύμφωνα με τα όσα έχουμε μάθει θα είναι καταπληκτικό και θα κερδίσει τις εντυπώσεις, με πολλές νέες κατασκευές.

Τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα γίνουν την Πέμπτη στις 12 Δεκεμβρίου, μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα, με αισιοδοξία, γιορτινή ατμόσφαιρα, δράσεις και πολλά δώρα, αλλά και πλήθος κόσμου. Το χριστουγεννιάτικο πάρκο του Αιγίου λειτουργεί φέτος για όγδοη συνεχόμενη φορά, έχοντας ένα σημαντικό μήνυμα: "Ένα Ταξίδι στη Χώρα που Τίποτα δεν Πάει Χαμένο".


Πηγή