Ναύπακτος – Όχι από τους κατοίκους του Γαλατά στις ανεμογεννήτριες

Ηχηρό "Όχι"από την κοινωνία του Γαλατά για την είδηση που αφορά την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα. Το θέμα έφερε για συζήτηση στη γενική συνέλευση της κοινότητας ο πρόεδρος Λευτέρης Μπαλωμένος.

Κατά της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών και η δημοτική αρχή που προτάχθηκε δια στόματος του κ. Γκίζα να χαράξει τις κινήσεις για να αποφευχθεί μια τέτοια επένδυση που θα καταστρέψει το όρος Βαράσοβα που ως γνωστών έχει τεράστιους αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς θησαυρούς αλλά συγχρόνως είναι και προστατευμένη περιοχή.

Δεκτή επίσης έγινε η πρόταση του κ. Μπουλέ για να υπογραφεί από τους κατοίκους του Γαλατά και την γενική συνέλευση ψήφισμα κατά τω γεννητριών και τόνισε ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να πει όχι και να αρχίσει έναν σκληρό αγώνα απέναντι σε τέτοιους είδους επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον.

Επίσης αναφέρθηκε και για τα πλημμυρικά φαινόμενα της Μακύνειας ρίχνοντας το βάρος στις ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνοι όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση και με πίστη να σταθούν απέναντι σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις που θα αλλοιώσουν ένα μνημείο όπως είναι το όρος Βαράσοβα.

Πηγή: nafpaktianews.gr.


Πηγή