Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στην Βουλή τις στέγες αμιάντου στον Άγιο Νεκτάριο Πάτρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις στέγες αμιάντου στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή: “Εδώ και πολλά χρόνια, η χρήση και η εμπορία του αμίαντου έχει απαγορευτεί στη χώρα μας με σχετική νομοθεσία.

Οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα, είναι από τις παλαιότερες συνοικίες και αποτελεί μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης.

Τουλάχιστον 115 κατοικίες της συγκεκριμένης κατοικίας διαθέτουν στέγες αμιάντου.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ανάγκη απομάκρυνσης του αμίαντου από την περιοχή, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των σκεπών με σύγχρονα υλικά, φιλικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η διενέργεια ελέγχων προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος του κινδύνου και κατ’ επέκταση να προταθούν οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος”.

Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Τσιγκρής ρωτά τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας: α) σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου και β) πότε θα πραγματοποιηθεί η πλήρης απομάκρυνση του αμιάντου από την περιοχή;"

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στην Βουλή τις στέγες αμιάντου στον Άγιο Νεκτάριο Πάτρας


Πηγή